actually i didnt get to read all the comments even though i want to..because some of them had obvious bias and a man can only say one thing until it reach him..@leon
when a man nuh have no youth no family a brin gup him can talk a bag a air. i remember when fabby dolly or wha him name sing .." man nuh drink bag juice pon base" bag juice literally stop sell.. so for a man seh songs nuh influence society him a ediot.
killa start scaredem crew back from about 92 or 93 nuh membah but from that.. pure crew start up innah jamaica.. shocking vibes, worm them, this crew that crew..even mi did have mi own crew..
now the amount a school youth wha mi si a bleech them face, tighten them pants and a seh gaza.. mi nuh haffi ask no man... the gully man them ..pure black and ever strap..same thing seen..
.. i hear a 6 year old girl next door mi a sing " kartel come breed me".. and mi a tell yuh all the beat the mother beat har..shi still sing it the next day.. all mi a seh.. when yuh have children iyah.. yuh can only sheild them at home.. the ra$$ song yah a bruck them out..
anything them get them fi teck.
mi membah when them seh beenie man daugther pregnant..and a did teen.. who notice him start sing big people tune from that.. woman.. no more likkle gal thing..
the little girl nex door nuh sing "Squeeze her breast" "if a gyal waant any ting mi hav inna life she affi breed fi me" vado, she nuh sing "force it up hard in har", unu nuh ez at all, vybz kartel alone sings violent and slack songs
talk the truth whey god love man... vado sing f**kery yes.. but compare the songs a si who sound more intelligent wid slackniss.. a long time it a sing from shaba dayz.. but lawd man.. the man mouth dutty rasta..no likkle word play to meck it pleezing to the earz man..
"wha dat fa..mi a fag when mi f**k yuh mada...wha that fag..a nuh mee yuh a talk a yuh *u*k wood breada"..nassi man.. wait till him think him bad enough.. him agoh pull a ludacris pan unu ra$$.. a wannaa......dwl..
some topic him a sing man... god know..even shabba woulda shame