Left: A very young Mavado. Right: Mavado today - file
Yesterday, in The Sunday Gleaner, we started an in-depth interview with Mavado, in which he speaks about his life and music. The interview continues all this week in THE STAR.
Mel Cooke: You used to go to Lalyce Gray Basic School?
Mavado: No. Me used to go Salvation Army Basic School an' Miss Watson basic school.
Mel: Salvation Army Mannings Hill Road?
Mavado: Gallings Hill Road (laughter all around).
Mel: Which part Miss Watson deh?
Mavado: Glen Drive.
Mel: But ah see yu give suppen to Lalyce Gray (a computer).
Mavado: Yeah, me gi suppen to Lalyce Gray. Inna my time Lalyce Gray neva deh roun' y'know. Lalyce Gray come 'bout after me reach certain age. Or, probably it deh roun', but we neva so know it true, we a pickney dem time. But the reason why me really give suppen to Lalyce Gray now, a because me know is jus' a school whe inna de community. Me see dem waan fix up de school an' dem need de help, so from we can gi dem de help we gi dem de help. An now me yute dem whe did a go a Lalyce Gray, me son an' me daughter, so a dat mek we really come do whe we do fe Lalyce Gray, yu understan?
I NEVER fail, i'm just SUCCESSFUL in finding out what doesn't work Freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed.
d man was a ugly likkle f**ka funny thing still is