Popular dancehall artiste Bounty Killer yesterday dismissed claims made by former protégé Vybz Kartel that he was "outdated", and has launched his own 'lyrical battle' with the deejay.
Bounty Killer, born Rodney Price, was responding to the Vybz Kartel comment earlier this week: "Mi nah clash wid Bounty. Ninja Man a di last outdated artiste me war wid." Killer said he would relish a lyrical battle with the deejay he was once a mentor to.
In recent times, both artistes have been at each others' throats lyrically and the public now anticipates a potential 'clash' at this year's Sting, which is set to take place at Jamworld, St Catherine, in December.
The feud has also momentarily sidelined the 'Gaza/Gully' affair, which is tied to dancehall cliques of Mavado and Vybz Kartel.
Alliance
Since last year's Sting, Vybz Kartel has specifically mentioned Bounty Killer's name in songs, which contain derogatory lines aimed at the Alliance.
But it has just been within the last month that Bounty Killer has responded with Chatta Box and Ungrateful Hellboy, and the most recent, Wata Chune.
Kartel also released a song of his own called Bownty's Killa.
Killer, however, says, "Him (Kartel) nuh know whe him get inna. Yuh cyah say out. A me affi decide when di war done. Kartel a jump up and a sing songs, but true me nuh ansa, him seh me fraid. Me tell dem seh me nuh wah do nuh more a dis (clash) becuz a nuh di best part of me, and we av nuff gud things fi offer. All a mi life a dis me a do, but dem nuh luv nuten gud."
He continued, "You and Mavado a war, suh how you a call my name? Dat mean seh yuh want me inna di war. Anywey, me buk him (Kartel) a 'Sting' dat. Suh me nuh know whe him a talk bout like me a wait fi one event. We a war till Sting come, cause a suh war go."
Killer also blasted the claims in another Kartel song, When Since, in which Vybz Kartel said "... Killer cyah dis me."
"How yuh fi say me cyah dis yuh? Better yuh seh me nah or me nuh wah, cause im a throw words and Killa neva inna dem moods deh. Cah me nah mek Kartel decide wah move me fi mek. Yuh nuh shame say is a old Heineken Startime deejay come tek weh yuh summer?" He said in reference to his performances at Reggae Sumfest and Champions In Action.
"Di one summer inna my life whe me ever see seh like Kartel ago own, me jus tek whe. Dats why me perform suh wicked, cause nuh devil cyah win God," he added.
one responsible
Bounty Killer also made it clear that he regretted being the one responsible for the birth of Vybz Kartel into dancehall music, and if he could, he would reverse that decision, which he made back in 1999.
"Kartel is di worst thing dat happen to dancehall music. It's one thing I wud change in my career, and dat is to nuh buss Kartel. A di worst thing me ever do fi dancehall, bring in Kartel, see God in heaven there. A who fuss come say go '... yuh mada' pon a record?' Which other deejay yuh hear wid dat? Who else come say 'me nuh affi know ... God?'"
He continued, "A him (Kartel) dem say a di lyrical genius and him intelligent? Tell me a tune whe Kartel do better than Book Book Book. Which is more, academic and lyrical and have more influence on kids? Yuh say yuh a di devil, but dis a di real ultimate clash. God and devil a go at it now. He thinks he's too bad. How devil fi a run? Memba a him say him a lodge, my ... dem nuh join lodge, suh me jus well wah clash wid him fi teach him a lesson."
addi ya mi dj so u beta tap run boss mi did welll waan see da clash ya killa vs addi 2 real djs going tune fi tune cause da clash de wid d barba bway was crap a neva clash dat a rahtid plus it wasnt fair fi a clash a singer a dj fi a clash wid dj so addi stop run and deal wid d ting cause u really a joke out d ting and mi na biased killa waan clash well u av nuff ratings cause killa na clash no dibby dibby dj kuffffff kafffffffff kweffffffffff!!!
LOL KILLA A DI REAL BOSS GENERAL BLEACHA A RUN NO MEK DAT GET WEH GENERAL KILL DI DEVIL ANYWAY DAT DEH A WAR LOL MI NEVA THINK MI WOULDA LIVE FI SEE DA DAY YA
SUM MAN BADMIND SEE THE GAZA A RISE AND A TRY STOP THE FLOW THE MAN, TEK THE SUMMER THE PU CCI DEM GET BADMIND AND A DISS THE MAN. KILLA THE BOSS NAH ANSA NUH OUTDATED DJ.
Well like in boxing, if you really want to prove yourself, yuh haffi go up against some of the best, thats suppose to be your ambition..Boi kartel mi really lose offa yuh..a now him aguh get boo till him weak lol
BOUNTY SEH------>>>>>> "Yuh nuh shame say is a old Heineken Startime deejay come tek weh yuh summer?" ........BWOY I DOW KNO RASTA..I DOW KNO( MUTA VOICE)......KARTEL IT LOOK LIKE YUH AH INHALE 2 MUCH AH DI JERK SEASONINGS INNUH..........BADMAN MAN NUH RUN FROM CHALLENGE........DEATH BEFORE DISHONOUR MI SEH
-- Edited by Cam Cam on Thursday 3rd of September 2009 03:06:41 PM
you can spend minutes, hours, weeks, or even months over- analyzing a situation.. trying to put the piecese together.. justifying what could've happened.. what would've happened.. - or you can just leave the pieces on the floor and move the F.U.C.K. on...
anyway ..... classic work of art...kartel mek himself into the underdog just like Merciless at sting 2000....watch out a bet the boss aplan fi attack when bounty feel seh all is well...bounty a show too much of him best this early in the war ...just wait ...this look suspicious
exactly, thats what vado did at sting and won the clash