In a recent article carried by 876radio.com in which Vybz Kartel road manager and confidant Jeffrey Hype was quoted as saying "Mavado is a Dunce because he cannot read and write and if he's looking a 'HYPE', why him nuh go call up Foota Not-So-Hype name". The comment seems to have unearth the wrath of the popular sound system selector who just hours ago contacted our offices to shed some light on the life of his former friend turn nemesis.
Flanking the perimeter of DASECA studio with a group of friends the very vocal Foota Hype wasted no time in assassinating Jeffrey's character.
"Fuss ting mi glad him know seh a me a di Real Hype, memba seh a my name him get fi him from ah me name 'Foota Hype' and ah mi start call him 'Jeffrey Hype'. Mek mi tell yuh who dis bwoy really is, a country him come from (a young lady is the background yells out Trelawny) and him use to live ah Waltham Park Road. Why him left dehso is because him thief a man shirt and dem nearly kill him so him move come up a Mannings Hill road".
"Alrite pree dis mi a star from long time cause dem time deh mi a select sound (Melody One) and have couple car pon di road, yeah Mavado use to do likkle barbering when nuh money nah run, but a him use to call me dads and wash mi car dem and mi nuh pay him mi just give him a lunch money if mi have it. Jeffrey ah bwoy weh use to sleep pon floor a Cassava Piece, till him get a work a di gas station a Mannings Hill road a wash car professionally. Mek mi tell yuh him gamble nuff and more time mi haffi gi him twenty dollar fi start di bet dem dung a Lorna shop pon Glen Drive".
Foota continued "Him get a work ah one wholesale selling bleach and dem sum'ting deh, the wholesale did deh pon di same plaza as Exodus studio and him use to linga round deh and a suh di friendship wid Father Romie dem start to form". According to Foota, over time the friendship blossomed and Jeffrey eventually left and started working full-time for Father Romie as a Gardener/ Handyman/ Box boy. "Him use to sweep up yard and bathe di dogs dem, yuh tink a joke" - the very animated Hype explained.
Foota flanked by his cronies was now in full throttle tell all mode and indeed he began to spill the beans. "after ah time him start complain to Father Romie seh him nuh wah be no more box boy him want to select pon di sound (Exodus Nuclear)". He was given the nod of approval and soon became one of the familar faces behind the turntables.
"Him tun selecta now but him neva live nuhweh and a di likkle house round ah di back fi di dawg dem, Father Romie clean up and put to single panel bed inna suh him and di odda selecta coulda have someweh fi stay, go check it all now him still live round deh. That is a waggonist fuss a Beenie was him artiste but because him neva ah get nuttin him switch to Kartel.. so yuh see as long as yuh have likkle tings yuh a him boss."
"A bet yuh seh him nuh tell yuh seh him babymother Shannon get ketch a tief chocolate inna ah store and a try hide it inna di baby pampers weh him have on. When dem lock har up and ask her she seh she and di baby hungry and she nah nuh money that's why she do it. A sorry dem sorry fi har and let har go. So yuh see seh him nah mind him pickney so how him seh him hype" - Foota lamented.
Regarding the tattoo of Kartel's face on Jeffrey's hand, Hype said. "Him mussi really love Kartel, the two a dem must inna something deeper fi him ah do that is not like di man dead. Him a di first man mi see inna history a tattoo living man pon him body, ah so you love him that you cyaah afford not to see him all the time".
In closing Foota Hype confessed that though he may be aligned to the Alliance as a selector he would still play Kartel songs. However he does not foresee himself playing the tracks "Broad Day Light" and "Wah Dat Fah" as he regards them as evil, blasphemous and disrespectful to the Lord. "Me dislike Kartel because him ungrateful and mi hate him because him seh him a devil, Kartel must memba that no matter how much gun or money you have GOD is still di boss and mek Jeffrey know him not in my league to be calling my name and when mi a play mi nuh want nobaddy a ask me why mi nah play duh Empire song deh, if it no play is because mi nuh wah play it."
Immediately Mavado who was in a recording session disembarked, we tried to pose the question to him about Jeffrey Hype's accusation and also his remarks towards Kartel. He diplomatically declined to comment citing it was not an opportune time.
hater wen jeffery f**kery 1st call up di man name jeff a fish tattooo man dat no rate god all tho wat mi really get from diss interview is i see why kartel and jeff rate each other dem come in like twin but anyway imaging alliance go champions inna portmore no get boo but forward hmmmm nigga dats ur back yard lol jeff u really hype next time better u shut di f**k up u is a nobody who wanna be somebody like di rest dem badmind yute ya wat a comment u call up di man name now di facts out on u stop bleach, stop leech, stop sponge, stop hate and refrain from putting anymore loose gal and man pon u skin if u a no fish Stop but rite now mi say Alliance 4 lyfe cant rate dem ever
I NEVER fail, i'm just SUCCESSFUL in finding out what doesn't work Freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed.