And prepared to meet destiny at the entrance
I thank you for giving me your heart
And i'm confident that i'll never ripped it apart
Girl, i'm a true soldier and a stalwart
Whether we live in a mansion or on a sidewalk
Stick and stones may break my bones
But i know, girl, that you'll never stand alone
My love for you is larger than the globe
And that's the reason i wrote you this poem.
Living in the ghetto you've got to be bold
Facing those faces that are made out of stones
With hearts that don't beat because they're very cold
The ghetto story is about many dogs with just one bone
Too many questions must never be asks
minding your own business should be your ultimate task
With dogs of steel barking by faces behind dark masks
Bodies hitting concrete with breath that can't last
Foods are limited so you've to go & hustle for the bread
Rising very early no time to make up the bed
Loud speaker thumping numbing the pains in the head
Bodies gyrating like the night of the living dead
Sitting on sidewalks with gutter stenched with feaces
Watching people lives shattering to pieces
Plagued by desperation a recipe for diseases
Hungry stomachs growing & producing angry faces
Central & local governances do have a disconnection
Producing lives of crimes with brains on limited education
A 10' x 10' cell apartment is there grilled-up accommodation
With toughed-up queers ready for flirtations
"Crab inna barrel" syndrome is the real ghetto story
And if you're lucky to "ghet-out" you'll received some glory
But if not your story will continued to be scary
With either a permanent visit to a prison or the cemetery.
Cashflow
Alandon representin'
(Normally but not normal)
Dem see man a live and dem nuh like it(nuh like it)
Thru ?? dem a fight it
Dem waan fi si mi dead
Dem waan fi tek mi life
Put a shot inna mi head
So mi madda cry
But memba Jah a guide mi
Him protect mi life
So why badmine
Cyan low mi mek mi strive
Anyting fi me
A di worse dem waan fi si
Dead body inna church dem waan fi si
But, dat , dem nah go see flow sick like disease
So dem cyan touch mi
Mi nuh need no man fi reach mi goals
Step out and work hard
Mi haffi seek mi own
So when dem siddung and a plan fi eat mi soul
Mi know seh nuff a dem nah go live fi si mi hole
Dem waan fi si mi dead
Dem waan fi tek mi life
Put a shot inna mi head
So mi madda cry
But memba Jah a guide mi
Him protect mi life
So why badmine
Some a seh dem a heart clean
Mi know dem a heart dirty
Cah when mi kno dem round dem a talk dirty
And a seh dem nuh waan hurt mi
But dem cyan hurt mi
So dem wish fi mi do wrong so the lord curse mi
Some, siddung and chat
Some, lay dung and chat
But when you come round dem cyan
??? inna one corna dem hitch pon yard
That's why
Dem waan fi si mi dead
Dem waan fi tek mi life
Put a shot inna mi head
So mi madda cry
But memba Jah a guide mi
Him protect mi life
So why badmine
Dem waan fi si mi dead
Dem waan fi tek mi life
Put a shot inna mi head
So mi madda cry
But memba Jah a guide mi
Him protect mi life
So why badmine
Outro:
Cashflow
He-hey
Alandon representin'
A mi seh slaughta
Dem waan fi si mi dead
Dem waan fi tek mi life
Put a shot inna mi head
So mi madda cry
But memba Jah a guide mi
Him protect mi life
So why badmine
Outro:
Cashflow
Normally
Hook:
Seh she want a man weh can F*** har right
No need no bity bite
She no want a bwoy weh carry pencil point
Wey a ongle di ****y slight
Verse:
Man weh can F*** har mek she climb a wall
She tek it and still a bawl
She find a one Johncrow wid a stick weh tall
Mek she moan she crawl she bawl
Hey
Catty seh a mi she did a penny from de start
Love mi gangsta look she seh she waan mi donkey pot
Waan mi squeeze di breast and pull har F***ing legs apart
****y wet up long before mi touch di panty part
When she get di devil gal a cuss pure ****yc**t
Dry it out and tun around and sen it like a dart
One of di time she feel like it a rub up ??? hot
All when she a dead she neva waan mi stop a c**t
Seh mi betta know she a go a stalk mi fi mi F***
Cah she a go run weh Mr. Man cause him a fat
Di only ting him do a full har up a hickey mark
Love sleep pop quick plus him ****y short
Seh she neva F*** pon floor before
Bend over till har knees dem soar
She nuh know weh name backa as mi seh are you sure
Well let mi tek you one a thorn
One hand pon yuh ass and one a grip yuh shoulder blade
Whining it slowly wid a style weh Skelta need
When yuh start boom it haffi mi send di prepaid
Know you love F*** but at the same time yuh fi fraid
Know you want a man weh do di job
You nuh want a bwoy weh just jump up and a gi yuh saucer stab
Why yuh said a F*** a yah so bad
Through mi kno how fi put you pon yuh F***in head and spin like you a nub
Mi is a bwoy weh cyar gal inna lab
Mi is a bwoy weh love bush F*** backseat a taxi cab
If yuh through grill mi ??
Mek gal back up when rub a start a buss like clappas
Gal heard da tune and go accustom it
Him nah too ??
Nuh wonder every afternoon she masturbate
Now she waan jump Skelta gate
Slide
She tired of di bredda with di him short change
Two minute what a F*** a bare short range
One missionary position weh nah change
Aks har if she pitch di bwoy she seh him nah change
Mek mi tell you from now mi energize
Have a piece of plank weh mad when it rise and mi nuh circumcised
So mek sure you stretch fi fit size
Mi tell you this wi battle of flesh wicked ****y get tek exercise
Hook:
Seh she want a man weh can F*** har right
No need no bity bite
She no want a bwoy weh carry pencil point
Wey a ongle di ****y slight
Man weh can F*** har mek she climb a wall
She tek it and still a bawl
She find a one Johncrow wid a stick weh tall
Mek she moan she crawl she bawl
Yeahhh ayyyy
A Kari Jess
A fi di gal dem mi cry(wooy)
And a world cup mi gone a girl cup
No balls
Weh tek some likkle bwoy wey a force ripe up
Mi see dem outta road a boase and a hype up
But nuff dem a pree inna man tings
Nuff a dem a pree inna man tings
A nuff dem a pree inna man tings
But wi neva
Mix up inna dat neva yet
You neva see mi with certain ???
Mi and di gal dem roll inna di Chevrolet
Sen on dem cyan seh dem neva get cause
Mi a di gal dem criminal
Mi will tek weh you gal mek yo how di chance minimal
So from yuh see mi yuh fi gimme gal
My gal a my gal but fi yuh gal haffi mi gal
Some man a move like a man dem waan
Mi nah understand dem move de star
Because as dem a run nuh man fi money like a gal a pose inna man car
Wi and dem bwoy deh, neva a go par
So from yuh heathen betta stay far
Rise up di K dem with di SLR's somaddy find a run a ???
Nuff dem a pree inna man tings
Wi keep it real dem nah move rite up
Nuff dem a pree inna wrongy wrongy tings
Nuff a dem a pree wrongy wrongy tings
But wi neva
Paper paper
A money money
Hustle a hustle but wi nah move funny
Gangsta nah bow fi di cream
Nuff seh dem a badman and a spend man yeah
Cah dem bwoy dem move lean
Dem cyan come pon mi scene
From di gal dem seh Kari Jess dem waan ****y ?? sen on and mi cyan move mean
Nuh bwoy cyan call mi dem b!$%h
Yuh nah go see Kari Jess switch
And move like nuh fish outta sea
Pon dry land that a nuh mi wish
That a nuh my destiny
Yuh kno di gal dem get di best of mi
East west north south everyweh mi go di gal dem check for mi yeah
Real we keep it dem nuh move rite up
Nuff dem a pree inna man tings
Yeah
This is one way
Nuh wi nuh go anodda
Nooo
A Kari Jess
right now mi itchin,
him tugz gone an ditch him,
mi finga start twitchin,
call me a magician
everybody gone missin
di squeezings addictin
mi mind is so sickening
dere is no medicine
to mi guns mi commited
together unspirited
di demons visited
mi light up di diesel
oxygen get restricted
life get evicted
people say mi evil
but god say mi gifted
mi guns revealin
bwoy panic mi ease him
di screamins pleasin so mi jus keep on squeezin
when mi gunz dem breezin dem change up di season
mi soulja freeze him, put him body deep freezin
mi hear smaddy wheezin, buh mi no lef him breathin,
di killin nuh seizin ,shots dem no healin,
, fi see *la*hd run in di street
right now mi feenin.
di laza beamin an lef skin steamin
right now mi itchin,
mi finga start twitchin,
call me a magician
everybody gone missin
di squeezings addictin
mi mind is so sickening
dere is no medicine
to mi guns mi commited
together unspirited
di demons visited
mi light up di diesel
oxygen get restricted
life get evicted
people say mi evil
but god say mi gifted
clips dem curve up bullets dem swurve up head top burse up like purse start open up
skull crack in 2 like coconut ano graffiti pon di wall ah yuh *la*hd weh ah splurt up
when police ah come nah get nervous place dark up dem ah lurk up an search up
to me dem ah lurch up mi an mi souljaz diverge up
finga start urge up we verge up tugz an mi guns dem splurge up
right now mi itchin,
mi finga start twitchin,
call me a magician
everybody gone missin
di squeezings addictin
mi mind is so sickening
dere is no medicine
to mi guns mi commited
together unspirited
di demons visited
mi light up di diesel
oxygen get restricted
life get evicted
people say mi evil
but god say mi gifted
Intro
Boardhouse(Boardhouse)
Come fi di place(come fi di place)
Step pon dem shoes(pon dem shoes), dutty up dem lace
Hey follow mi nuh
Run di place(mm), run di place
How dem a gwan like seh Assassin caan dun di place
People seh a upside dung dem waan mi tun di place
Memba seh wi have di fiyah tune dem weh a bun di place
Talk how mi feel yea da one deh come stun di place
Verse 1
Well Assassin is a DJ weh di people rate
My lyrics, yuh kno wi have whole heap fi waste
Set a riddim, riding like we deh steeplechase
Suh mi waan kno a wah den mek we pree di case
Oh, a mussi tru mi nah bleach mi face
A tru certain tings yu caan gi me fi taste
Mi nah buy di charts dem, nah cheat di race
No wi nah pick up nuh freaky ways
Fi wah
Like when di fiyahman Capleton a bun di place
Bounty Killa and Beenie Man dem shell dung di place
Memba when Buju and Shabba dem a dun di place
Oonu way dem mek mi mash down di place cah unno know
Verse 2
Mi nah follow nuh bwoy mi a di boss fi miself
Is like a me one deh a school inna a class fi miself
Dem all a seh mi mad suh mek mi talk to miself
Seh dem a wah?(Ah ah) Mi laugh to miself
But certain tings mi nah guh do fi market miself
Mi nah put out nuh freaky photograph wid miself
Di music haffi share, mi tek a part fi miself
Yes a acre fi run off fi mi self and do wah?
Memba seh wi have di fiyah tune dem weh a bun di place
Dem know how dem a gwaan like seh Assassin cyan dun di place
People seh a upside dung dem waan mi tun di place
Boardhouse seh wi a mash dung di place cah unno know
Repeat Verse 1
Repeat Chorus
Repeat Verse 2
In the last days
Men will start bleachin out their faces
And look like zombies
(Ah ah ah ah, ah ah ah)
Hook:
Black and proud, black and proud
Say it out loud, say it out loud
Becah mi nah
Bleach!Mi nah bleach out mi skin
Mi nah
Bleach!Fi look like nuh brownin'
Mi nah
Mi nah
Mi get a black baby
From a black lady
So mi proud of mi colour and mi nah change it
Well nuff a white tee waan one offa mi
But di prettiest ting a black gal toppa mi
I'm a black man no not a fish not a whale
Not a slime not a snail not a monkey not a tail
Bleach out yuh face blank black and fail
Bleach out yuh face di ears black that fail so
Mi nah
Bleach!Yuh look like nuh brownin'
Mi nah
Mi nah
Mi love di gal dem when dem black and pree tty-tty-tty-ty
Mawga around like mi ki-ki-king
Dem mi gal deh around di si tt-ttn
Dem a wine and dem show nuh bli-li-ling
Mek mi tell yuh something bout black
Girl once you come seh yuh cyan tun back(hey)
Mek mi tell yuh someting bout black
When yuh wine pon mi girl yuh get it tuff like a rock so
Mi nah
Mi nah
Mi nah
Hook:
Becah mi nah
Mi nah
Mi nah
Mi nah
Repeat verses & Chorus
-- Edited by cescojam on Saturday 26th of March 2011 09:59:33 AM
(Washroom)
Washroom
A skibidooboom bam beng
Mi waan fi see
All of mi gal dem a wine to this
How from yuh nuh have arthritis inna hips yeah
Bubble yuh fi bubble gwaan bubble mi gal
Step out and tek center stage
Like di clock gal Tik(Tik,tik)Tok(Tok,tok)
Just wine, kotch
Slow motion dip and come up back(back, back)
Cah nuh gyal cyan more than you
Bruk out like yuh nuh have nuh behaviour
Yuh have the swag gal yuh have the flavour
A gal a try flop yuh coulda who she favour
Nuh gal cyan more dan you
(Yeah)
Baby
Yuh swagnificent girl yuh trendy
Inna yuh Gucci, Prada Armani Fendi
Seh supm gal cyan tan deh and chat
Cah yuh nuh falla dat
Have yuh money and nuh fraid fi spend it
Some gal a come a dance and dem lame
Cyan buy a drink, oh lord, what a shame
Tek dozen man so wild, cyan tame
And a you that's how get ?? obey
Tik(Tik,tik)Tok(Tok,tok)
Just wine, kotch
Mi seh becah nuh gyal cyan more than you
Hey, yeah
Dem cyan more dan you(noo)
A nuh gyal cyan flop your show(noo)
You have house pon di hills and big car a drive
And nuh man , nuh haffi mind you
Miss independent
Gal yuh win
Have yuh owna money so yuh nuh haffi beg a ting
A regular yuh fly-y-y-y- go farrin
So yuh nuh response when time woulda fling
So gal just Tik, Tok(Tok,tok) (oh yeah)
Gal wine, kotch
Becah nuh gal cyan more than you
Bruk out like yuh nuh have nuh behaviour(oh yeaah)
Verse 3:
Yuh a star yuh a cutie
Look pon yuh shape look pon yuh beauty(beauty)
So dem cyan come call up yuh name pon an artist list yuh nuh groupie
My girl yuh a cutie(cutie)
Look pon yuh shape look pon yuh beauty(woooh yeah)
So dem cyan come call up yuh name pon an artist ting yuh nuh groupie
So gal just (Tik) Tok(yeah)
Gal wine, kotch
Slow motion dip and come up back
Becah nuh gyal cyan more than you
HERBAL ESSENCES
Brand it the Green Giant that makes us feel jolly
Moving teasers for the brain like a night at Palais
Strips away the blunt & sparks the sharpest reaction
When Marie caress the lips, its instant attraction
Such effervescent leaves planting seeds of calm
Blossoming thoughts arising from the growth of new buds
Brown as mud but it cleans away the stress
Magical Irish, this a Lucky Charms cess
Conditioning the brain with its cooling presence is
Soothes with its touch like the ad, these Herbal Essences
Have you huffing and puffing till you blow down the house
Wayne did wan marry Wana, but shes a proven cheating spouse
Passed around the block in her moment of heat
Blaze through till it done dry out between the sheet
Healing of the Nation, the only occupation
Babylon fi stop fight out the solution to societys complex equation
Living the high life brings a different sort of wealth
Doesnt cost lives, an investment that makes you richer in health
Angel dust is not for us, nah fall for the devils powder
Legalize it!..need fi shout it little louder
Dis yute a watch wi n a pree wi like Cvm Tv
Y him nuh b like ReTV dont watch we watch u self
Him a question wi ting like him a construct a questionnaire
Yute all a keep track a wi like a bbm app 4square
Pun n Slmaz a d realest ting roun ere like mi moda china ware
So sum bwoi fi hop affi wi name afta we nuh d rides a d fair
Yute a seek a job fi watch wi like d work program call Au-pair
Memba say slmaz nah run nuh day care
So yute fock offcah u still a sleep wid him Care Bear
Love so tru n real nun a yall cant compare like 2 pair a nike air
We luv a sore like a Air Jamaica but wi nuh pay nuh airfair
Yute a rock we name like a piddys rockawear
Mi ago mek u kno sumting nu betta adhere
Slmaz not a easi bit.ch so she put up a sign n seh yute beware
Yute u nuh worth mi run up inna u face wid mi footwear
Draw out u face like a dinningchair n sh.it inna it like a Potty chair
You gonna b like one republic,u gonna stp n stare
Caz slmaz n pun luv is gonna ignite like a sos flair
Yuh link everybody like a Halloween try gi dem a scare
Tell dem say Slmaz n Pun luv fake like a mi sista false hair
To how wi luv a move it ago shock u like a electric chair
Slmaz nuh wah pun money afta a nuh vainty fair
Is d gud luvin, tender touches n d care wah him a share
Hasta La Vista bit.ch best beware n take care
Head to toe pretty like money inna mint condition
Rich in value with stacks of ambition
Eyes fixed to the ASSets like real estate
No silver spoon in the mouth, she fill her own plate
A dime in every way, nutten less than a ten
The envy of women who see what they could have been
But when she hear dem talk, she no laugh or mind
Cause every night she look back pon a $20 dat she find
Thrown on stage to her friend when she was young & tender
By some fool heading home off a night end bender
Used to shake the money maker & do favours for tips
Always seeing her whisked off on sum strange trips
Champagne room fixture, daze dem with sum wine
Toss out a few Manleys and you get to bump and grine
Reeling in profits for a lost self-esteem
Only source of income to keep alive the dream
Feed her young daughter so she no live this nightmare
Fi ride to the top a the mountain like paying Stony Hill bus fare
But she never reach her peak, cut down on her journey
Crying as she passes by on a gerney
Completely different looks, the thought the $20 spark
Motivates her each day to go out and make her mark
Cudda lef same way, but picked up by His right hand
Like a flip of a coin in the air, u never know where youll land
The brains odd couple, Hopes & dreams on a whim
Try to emulate reality, model visions like a sim
L.I.F.Es a daily exam; The Professor lets you in his class if your grades the best
Now it feels like role reversal; cant take in teaching so students a give the tests
Read you from all angles so dem can tell juicy story
Squeeze out till it dry cause you ripe for the picking
Try to cut an impenetrable skin, that knife must be blunt
Backstabbers who pull stunts shoot themselves in the foot
How can we walk forward when you always run away from the truth
Smile and give your face a rest, chat so till you wear out every tooth
JA have a cultural cavity, so many separated from their roots
Envy stems from seeing other reap benefits from the money tree
Leaves dont fall, dem start hang on to the branches of crime
Nah clock in and out of shifts, so dem work the trigger more time
Self-expectations stop rise, when will we wake from this slumber?
Get even against the odds while you still a prime number
We are our own worst enemy beings friends to selfish needs
Investigate another case but nuh follow dem own leads
Weapons that fashion against us are simply to try a style
Filling up our tanks as fuel burns on each mile
An all dese tings Seems to be the rough equivalent of And so on/And so forth. This year it seemed to TJL that everyone we spoke to (or at least the trendy folks) used the phrase an all dese tings like a full stop at the end of every sentence. E.g. Trus mi dawg, 2010 was a miserable year. From drought, to flood, to Manatt, to JDX, to State of Emergency, an all dese tings
It shot - Its great/excellent. E.g. Yow, Kartel new tune shot!
LUUUUUUU Thats terrible/bad/awful. Yow, Kartel new tune shot! LA Lewis new tune? Luuuuu Directed towards a woman it means Shes loose/promiscuous.
To me ting Thats what Im having/Thats what Im doing/about to do. E.g. Ackee an saltfish wid likkle fry dumpling to me ting!
OH! We have the Dancehall Hero himself, the always quotable Vybz Kartel, to thank for TJLs favourite slang of 2010. OH! was popular both in the streets and in the dancehall; so much so that it almost seemed to become a punctation mark, like a dancehall comma or full stop, in the sentences of hip young Jamaicans. Listen to Shawn Storms My Life for just one example of how its been used:
Just in case you didnt know
OH!
Ah my life
Mi work hard every day thank God just to make a little dough
OH!
Ah my life
(Do yourself a favour and download it to get the proper effect)
Set good like di ice inna freezer If there was an Oscar for Best Line of the Year this line from Vybz Kartels Dumpa Truck wouldve copped it. TJL just wishes we had thought of it first.
Pree To watch/study/observe someone or something. E.g. From the other day me notice you a pree mi. Wapm, yuh like me or supm?
Stulla Wukka man, Stamina Daddy. And if you dont know what a Wukka man or Stamina Daddy is, then it likely means that no-one has ever described you in that way. And you therefore have our sympathies fella. Were kidding (sorta). A wukka man, stamina daddy or stulla is a man with outstanding sexual skill and stamina. Stulla was introduced to the world by dancehall DJ Mavado in a song called Long Distance Stulla.
Build To chill or scope out the scene. Some of you will recognise the line from dancehall DJ Chan Dizzys Nuh Strange Face which goes:
Any weh me an mi dogs dem go
As we walk een we just hold our half an build
Mi nuh want nuh strange face round me
Visit :www.thingsjamaicanslove.com
DEAR SON, THIS IS YOUR DAD, I TOLD U I WAS GOING TO THE SHOP BUT I HAVENT RETURN
SEE THINGS ARENT WHAT THEY SEEM BUT IN DUE TIME U WILL LEARN
LIFE HAS BEEN HARD FOR ME, BUT UR TOO YOUNG TO UNDERSTAND
U ONLY HAVE UR MOM AND GRANDMA AND THATS THE PLAN
ITS NOT THAT I DONT WANT TO BE A PART OF UR WORLD, THINGS GOTTEN THE WORST WAYS
I MISS WHEN U WERE BORN, UR FIRST DAY AT SCHOOL AND EVEN UR 6 BIRTHDAYS
ITS NOT THAT IM BIENG BAD, BUT UR MOM AND I WE NEED TIME OFF
TRUST ME I FEEL EVERYDAY WHEN UR SICK, EVERY TEARS U CRY, WHENEVER U COUGH
EVERY MORNING, I WAKE I SAY TO MYSELF "A WONDER WAAH GWAAN WID CZAR"
I MISS UR BIRTHDAY CAUSE THE U.S EMBASSY REFUSE TO RENEW MI VISA
U DONT KNOW WHAT IM TALKING BOUT, UR A KID, BUT YET UR SMART
I WAS NEVER AROUND TO HELP U RIDE A BICYCLE OR SEE WHEN U DROVE A GO CART
I CANT WAIT WHEN U GROW UP, JUST PROMISE U WILL BE BIGGER THAN UR DADDY
NO MORE TAKING BUSES, JUST CARRY YOUR MOM TO SUPERMARKET IN UR CADDY
U REMEMBER THAT CAR THAT U SHOWED ME U LIKE, HAHA, I SAW IT ON THE T.V
I WISH I COULD GIVE U ALL U ASK FOR, BUT THATS A WISH, ITS NOT EASY
I DUNNO HOW THINGS WILL GET, BUT AS SURE AS THE SUN SHINE,I WILL BE THERE
JUST PROTECT UR OLD LADY AND KNOW, THAT I WILL ALWAYS CARE
SO HIDE THIS LETTER FROM MOM, DONT LET HER KNOW, THAT I WROTE
THERES A LIL MONEY IN THE ENVELOPE, THATS ALL I HAVE, A HUNDRED DOLLAR NOTE
SAVE IT UP FOR A RAINY DAY, OR WHENEVER UR HUNGRY,U KNOW WHERE TO HIDE YOUR STUFF
THINGS WILL SOON GET BETTER, YOURS FAITHFULLY, THINGS WONT BE SO TOUGH