Forum: Random Blogs, Poetry and Song Lyrics

Zone Blogs | Chat Yuh Biz | Poetry | Song Lyrics

MI KNO U NUH LOVE ME, MY GIRL YAAH LUUU, DO U WANT HE, HIM OR THE MAWSA
MI KNOW U NUH LOVE WE.SHE WAAN KEVIN, SHEM, , THE GULLY OR THE GAZA

WEH U REALLY WANT,THE WHOLE WORLD KNO SEH U NUH HAVE NUH HEART
U JUST INNA MI SKIN LIKE SUPERFICIAL MOLE OR WART

IS IT LIL PIMP, QUOOLIE OR THE DJ MARK WATSON, U BETTER CHOOSE FAST
SHE WI TEK THE FATHER, SON,, HOLY GHOST. EVEN J, WRAY AND HIM NEPHEW WID A FLASK

SHE WAAH TRICK KONVICT FI HIM SITE, TEK WEH WYZCO MANGO WHEN DE START RIPE
SHE NEED THE FITTEST A DI FITTEST,THATS WHY SHE A PICK FYAH AND DANE HYPE

SHE CERTIFIED FI DI PUM PUM RADER, SHE GET PICK UP LIKE WIRELESS SIGNAL FI DI ROUTER
EVERYTIME BREEDA LOG EEN HIM HAFFI HIDE AND TEK DA NEXT ROUTE YAH

IF U WANT U CAN GET A TRAMPLE, NOTNICE NAAH MEK RIDDIM AND HIM A GET A SAMPLE
NUH BADDA TALK BOUT FALL IN LOVE, ELSE U A GUH GET U FOOT BRUCK FROM THE SHENK TO THE ANKLE

NEWBIES HAVE HAR PON LOCKDUNG, JAH KNO STAR A DEM MUSS FRET
THE GYAL WAAH LYNDO ARTIST MONEY AND THE DJ NUH BUSS YET

RIDDIM DADDY HAFFI SELL HIM SERATO FI PAY HAR PHONE BILL
BUDDY? SHE A TEK IT THREE TIME FI DI DAY LIKE A SINUS PILL

THIS GIRL COUNT BUDDY BY THE BUNGLE SO IF EVERY THREE DICK A MEN
SHE MEK K17 LOSE HIM PHOTOSHOP, OH WHAT A PREDICAMENT

MEK MI JUST CLOSE THIS CHAPTER, SHE NUH NEED A EPISTLE
SEE SOME A DEM A FREAK A NIGHT AND A DAY DEM RECORD CLEAN LIKE WHISTLE

(intro)
heyy heyyy oh baby oh ohh
yeahh heyyy oohhh

(verse 1)
my heart was in morning last night
cause I was so happy yeahh ayy
my happy felt right
cause you are laying next to me
see I've never experienced love so clear
so pure and it's still find the love we share

(chorus)
girl I wanna be with you
until there's no more time
like the earth and the moon
are elapsing in line
mi for you ,you for mi
that all on my mind
for each other we were designed
baby,you're mine

(verse 2)
you're all that I'm thinking of
so many things I wanna say-y-y
baby we've captured love
and I wont let it escape

cause I've never experienced love so clear
so pure and it's still find the love we share

(chorus)
girl I wanna be with you
are elapsing in line
mi for you,you for mi
that  all on my mind
baby you're mine

(verse 2)
there's no other wayy-y-y
to tell you how I fel
there's nothing have to say
the love that we share I'm sure is there
is real

(chorus)
girl I wanna be with you
are elapsing in line
mi for you,you for mi
that all on my mind
baby you're mine

aahhhh babyyyyyyy
uuhhhhhhh
mi for you
you for mii

(intro)
heyy
pretty princess
cali p come tell you through di reggae music
your love I could never refuse it
and I love u from the heart
hey hey heyyy

(chorus)
girl you dont know
what you mean to me
oh yes I'm sure
its with you I wanna be,still you dont know
what you mean to me
but girl you will see
it's with you I'm gonna be

(verse 1)
hey look how long mi tell you mi love u profile
I know girl out there they cant top yuh style
you seh mi nuh hold u
but mi seh you're mine
I'm from the moment we join I never change my mind
all these bad vibes
we haffi leave dem behind
and be there for each other in di serious times
royal princess now you're the queen inna mi life
and by the grace of the most high wi haffi survive
oh ohhh
I'm so happy that I know u
cause you're love no one cyan give mi like you do ooooh

(chorus)
still girl you dont know
what you mean to me
oh yes I'm sure
what you mean to me
but girl you will see

(verse 2)
I doing joy every second that we share
when I come ?? darling u dear
rastaman food dont prepare
check di place check di atmosphere
right now there's no other place in this world I wanna be
right now there is no other girl that I wanna see
right now I tell you girl you give mi everything I need

(chorus)
still girl you dont know
what you mean to me
oh yes I'm sure
what you mean to me
but girl you will see

look how long mi tell you girl-girl
look how long mi tell you girl-girrl
a you alone cyan run my world-world hey heyyy yeyy

look how long mi tell you mi love u profile
I know girl out there they cant top yuh style yeaaayyy
baby girl ,you got to bring a childd

SEE MI LOVING FI YUH TALL LIKE A MAN WEH GOT LOCKS GROWS
WHO FEELS IT KNOWS, SO LETS F,U,CK TILL WE STUCK LIKE WHEN A CHATBOX FROZE

LETS BOTH TRY ON OUR BIRTHDAY SUITS, WE NAKED LIKE A NEW BABY TWO PLUS
WHEN MI JUST MEET YOU, THERE WAS NO IF, NIETHER BUT, NOR MAYBE, MI CHOOSE U FUSS

WE GO TOGETHER LIKE HAMMER AND NAIL, LIKE BAR AND A RUM GLASS
U ARE IRREPLACEABLE LIKE PUZZLES PIECES WHEN SOME A DEM LOST

THOUGHTS OF U HAVE BEEN IN MY HEAD LIKE A STYLING GEL
GOD PUT US TOGETHER LIKE HOUSE WEH DI TILING WELL

SAKE A YUH, MI HEART FEEL LIGHT, MI ALL DEH HOME GLAD
WHEN IT COMES TO DOGGY STYLE, MI LIKE DWEET BEHIND YUH BACK LIKE A ZONE MOD whis

I CAN BE AS BAD AS U WANT, MI NAAH TALK THINGS WEH EVIL
MI JUST WAAH REMOVE U CLOTHING LIKE WHEN NET OFFICER TEK OFF PICS WID NAKED PPL

RUN WEH U EX DAT A DAM FRAUD FI ONE CARD, U CLAIM SEH HIM BREATH A KICK LIKE VAN DAMME AKA JEAN CLAUDE
YUH COME TO A REAL STALLION, SMADDY WHO WI MEK U PANTY FLY LIKE A CONCORDE

Gi YUH SOMETHING WEH TALLER THAN A BOBO BROOM WEH DI DAMN WITCH ON
MI NAAH STYLE U AS NO WHORE OR SKETEL, YAH EMPRESS WID AMBITION

UR NOT A THE TYPE OF GIRL TO KEEP MI SHINE LIKE A HAM WID GLAZE
CAUSE NO MATTER WHAT I WILL ALWAYS STAY CLOSE TO U LIKE WAX INNA EARS

UR LISP WHISPERING SWEET WORDS, THAT ONLY I CAN UNDERSTAND "lol
THIS IS HOW WE CONTINUE OUR POETRY, NUTTIN FAKE, NO ONE TO SCAM

-- Edited by gamepun on Wednesday 17th of March 2010 09:03:54 PM
If tears could build a stairway and thoughts a memory lane I'd walk right up to heaven and bring you home again No Farewell words were spoken No time to say good-bye You were gone before I knew it And only God knows why. My heart's still active in sadness And secret tears still flow What it meant to lose you No one can ever know. But now I know you want us To mourn for you no more To remember all the happy times Life still has much in store. Since you'll never be forgotten I pledge to you today A hallowed place within my heart Is where you'll always stay. God knows why, with chilling touch, Death gathers those we love so much, And what now seems so strange and dim, Will all be clear, when we meet Him. I Knew you for a Moment i like this so much i put a few words from it on dads headstone rip dad :(
DEM SOON SERVE UNU A SAUCE LIKE ANOTHER WAITER
DEM NUH RATE GOD'S CHILDREN, DEM A MOTHER HATER

DEM DO THINGS BEHIND YUH BACK, THATS ALL ON A SIN
DEM A WABBLE MORE THAN CAR WHEELS WEH NEED BALANCING

WHO ME? COULD NEVER BE, THEM SEEM FI BE SUCH LIARS
DEM HEART COLD AND DEM EGOS BIG LIKE TRUCK TYRES

GOD GUIDE ME SO MI BLESSINGS TALL LIKE BUILDINGS IN THE TWIN TOWER NATION
DEM A QUESTION MY LIFE WITHIN CORRELATION, THEM A USE INTERROGATION

DEM SELL DEM SOUL CAUSE DEM WAAH KNOW HOW DI RIDE FEEL
THATS WHY MOST A DEM GET FULL UP A MORE CORN THAN A KFC MEAL

ALL WHO FEEL SEH DEM A REAL TOP CHATTA AND A HIDE BEHIND THE SCENES
THEM NEED FI GO HOLD A MINERAL BATH AND LIGHTEN UP LIKE A STONE WASH JEANS

MI A MEK THIS ONE SHORT, MEK THE ALMIGHTY PREE LIKE GOD A THEATRE
LOW THE CHILDREN OF THE LORD, YUH FUQQING MOTHER HATER

-- Edited by gamepun on Wednesday 17th of March 2010 08:17:18 PM
some man fi get bun, it seems them like it
fi have every gyal pon dem c.o.c.k.y a ride it
a girl is a monster, nuff try fight it
and end up the same way as a latrine toilet
me love p.u.s.s.y bad me naa go hide it
to drop off a c.o.c.k you have to ride it
goodaz gyal nuffi have c.o.c.k.y a bite it
yuh ago die a virgin if yuh pocket dry like biscuit

women are gold diggers by nature
men are the fools who make them greater
every man get bun, just ask your neighbour
he'll probably tell yuh his wifes just eager
it better if yuh f.u.c.k yuh fist than a rooster
man who do that is a gigantonormous loser

if yuh nah get p.u.s.s.y then yuh cruff like wow
a thats why nuff a unnuh go rape off cow
men are men so men nuffi bow
me nah lie if a gyal gimme head me nah gyow
from a girl got the glue do yuh hands like so cp
any man have him gyal lock dweet anyhow cp

zone a the boss, the best site innah the world
people love zone more than new jerry curls
whisper.gif it seems some a dem man yah nuh have no girl
cus every single day a zone a rock them world
BIG UP ALLA ME MOOSE KNUCKLE GIRLS
me know unnuh deh yah so dont try avoid the public
i like to play in your hair (pubic) wink
you saying yes is ears to my music

man tek viagra and thats a fact
jamaican stamina innah chicken back
yam and dumpling and sugar and wata
a the big man ting fi give you a daughter
mi nah bias but jamaicans versatile
if you black like a night yuh can get a pretty brown chile
jus stop a down town and ask bout bleaching
and yuh see the heights black people colour reaching

a nuff duppy deh yah jus go a certain place
and yuh see them black body and white white face
but do not stare dem will feel disgrace
and yuh will probably end up with yuh marrow displace
everybody bleach just ask michael jackson
him a the only virus who safe from norton,
this is it for now me run outa words
me gaa blaze some knowledge fi get higher than the birds
D

arite me give up no gyal no wah me
me try move hype, me try move crawney
me try tell dem seh me always horny
but me jus a drive dem further from me

wyz a the boss, but me want him girlfren
she always par with the hottest girl dem
she sexy, chang, and oh so charming
me wah she fi breed up all my chillrenn

she did name applezz, now its mrs wyz
OMG wah kinda stress is this
shannie a me wife me no fraid fi talk
she a the only shadow me trust afta dark

right now is like me wah slit me wrist
when me see the ppl dem pon zone a kiss
me cyaa tek life me want joy and bliss
BLOUSECUP E BETTA ME DRINK ME PISS

me ago tek me life, the rope puh dung
me no care if me affi go dung innah grung
me ago climb the plum tree, killa move no man
wah me long out me tongue fi show yuh? ****TTYM@N!

this is it, i am at the top
b****0DCL@@T me ago get a phuck drop
wonda if it worth it, fi me neck get pop
fi me life ease out like when sperm a drop

me cyaa go floss, or squeeze girl ass
or look dung innah Quiv breast when she a pass
me ago miss the chillum a puff puff pass
screw that yah man me gone back a class

LYRICS -MI LEF- BLACK RYNO

March 2, 2010
Started By shottafiyah12 Comments
how u mean me confused
eva hear seh me lef
a yuh deaf
me nuh grow so me nuh grow dem way deh
me nuh deh pon me nuh deh pon wey u seh
me seh me nah mek u violate me
a one ting me a tell yuh seh
go lick yo pickney, yo pickney
a vex di boy dem vex thru me tell dem strictly
no man can call me pon no ends fi dis me
go ring out your mmmmmmm
me seh go lick yr pickney yr pickney
vex di boy dem vex thru me tell dem strictly
no boy can call me pon no ends fi dis me
go ring out your mmmmmmm
me seh di bwoy dem a faker
Jamaica
me tell u this ryno neva left thru paper
me lef becaa dem a violator
me cut because me waan mi life greater
him chat me behind a me back
why u waan smile in front mi face fa
like u feel man a eediot
u caah do me like wey u do di raper
cause a no di time neither the season
fi one bag a man a reason
me get a phone call
'ryno come a meet me'
but me neva go dat a wha me do
caa me nah grow so me nah grow dem way deh
and me nuh deh pon me nuh deh pon wey u seh
u come a call mi phone pon
'daawg a wey u deh'
come off a mi phone and gweh
go lick yo pickney yo pickney
go ring out your mmmmm
tell me now how mi fi mek a boy kick me
go ring out your mmmm
me seh me need me happiness
so go read The Star mi lef
how u fi seh ryno a confused
when a u confused caa u deaf
fada god show me signs seh me bless
fada god show me seh me nah stress
so it all happen dem a talk seh me nah mek it
me a go leave fi be di best
me nah grow so me nah grow dem way deh
and me nah deh pon me nah deh pon wey u seh
u come a call mi fone bout 'daaaaaaaawg a wey u deh'
come off a mi fone and gweh
go ring out your mmmmm
tell me now how mi fi mek a boy kick me
go ring out your mmmm

-- Edited by shottafiyah on Tuesday 2nd of March 2010 03:51:48 PM
The man who wonders these streets aimlessly
Day by bay
Clothes old and torn
As dirty as the dirt itself
Always begging money
He was like us once
Except he robbed banks
His last victim made him a millionaire
He went on the run
Sent the money to his family
Went o jail
Came home
His family had used the money
They acted selfishly
His heart broke
And now hes a beggar
Plead my cause oh jah jah (wey dem ah fight me for?)
those who fight against me (jesus walks, jesus walks)
jah jah ah walk with me, (jah jah ah walk with me)
dem badmind

chorus
me know dem can't stop me with powder obeah
inna me head no boy can't put hole inna
poison food from dem don't tek no dinner , protect donia

watch over me nuh jehovah (jehovah)
watch over me nuh jehovah (jehovah , jehovah)

cah me nuh know why, dem wah fi see me dead
hide inna the dark fi buss di corn inna mi head
wah mi drop down fi bruk mi hand and bruk mi leg
dem wah go ah nine night fi fishy nyam it with di bread
guidance from selassie man ah beg
nah lie down inna no coffin like bed
too much ghetto yute dey ah jail, gone ah hell
look wey the system ah do to gargamel

chorus

dem wah fi see me die, breath walk gone , life step wey
life tek wey , why dem ah try wreck me?
jah jah guide my steps and ah direct me
murder charge man, muss all frighten wi
cause ,jah jah angel ah fly with me
inna me heart god talk to me silently
him say watch dem , those who ah smile with me
dem pirate me and wah done me violently

chorus

me nuh wah see no hypocrite, burn ah fake friend
wolf inna sheep clothes and ah snake dem
dem nuh wah fi see say jah jah bless you and you good
dem wah fi see your life ah stress and inna mess and inna coub
all dem ah fight me and wah fi see me fall
me still ah keep a clean mind and a pure heart
heart haffi clean fi come inna wi yard
jah ah watch mi head, nuh wah no ring fi no guard

chorus

Plead my cause oh jah jah (wey dem ah fight me for?)
those who fight against me (jesus walks, jesus walks)
jah jah ah walk with me, (jah jah ah walk with me)
dem badmind

chorus

platonic.jpg

Does that %&%* sound ridiculous to you too lol I had to chuckle while I was writing that. Have I ever met a woman who I wouldn't have sex with at least once ? SURE !!!!

but in each instance she was either:

a) old as hell,

b) unattractive as hell,

c) had some medical problem or

d) was a relative.

But hey I'm a heterosexual self proclaimed whore so maybe the rules are different for me I think the whole concept of Platonic friends is a myth a lie a scam (referring to heterosexual people) Lets first of all define PLATONIC FRIENDS "love (for one of the opposite sex) free of sensual desire" When mi read this definition it makes me think Plato was a @#$got

Make mi get this straight you love a girl but you have no desire for her That is the most ridiculous thing I have ever heard in my life Males and females have a natural attraction, men when in contact with an attractive female naturally has specific urges. (naturally wah **** her) [read this] I already stated my reasons why I probably wouldn't sleep with a woman (at least once) but there are other reasons why a person would not sleep with a woman

1. If you are in a exclusive relationship
  2. You work or do business together
  3. The person was in a prior relationship with friend or family member
and we probably could come up with other similar reasons to keep it non-sexual if you will

But I ask myself if you would **** someone if you weren't in the current situation is your relationship really platonic? Ladies cut the bull%&%* you can't be that naive

You think he just likes to hang out with you right? He just enjoys helping you out doing those little odd jobs that you need done He just a great guy right evey time you call on him he is there

Try out this excersize:

Jokingly make a sexual advance to him and see how he responds

Just try it, What do you have to lose except the word 'platonic" from in front of the word "friend" I am going to go out on a limb and say they should change the meaning of Platonic to "****ING GAY" because no heterosexual man really wants just a Platonic female friend So Ladies all your platonic friends want to **** you and will if given the right opportunity Every single one (who is straight) WAKE UP AND SMELL THE COFEE

(intro)
da song yah deh you zeen
a mean whole heap to mi toe
milla 9
out clearrrrrrrrr
a jah vinci

to all my friends dem weh pass and gone
and all di fathers dem weh dead when neva get fi see dem youth born
it hurts but I'm holding on
so hold on

(chorus)
he's gone home to zion
to see jah jah the lionn
singing amazing grace
how could it is to see jah face
he's gone home to zion
to see jah jah the lion
singing amazing grace
weh you get then they see jah face

(verse 1)
now mi feel seh like my heart is shakin
just fi ansa mi fulfill your birthin
it's heart breakin fi know
a seven shot dem haffi gi a man fi realize dem mistakin
it's on my birthday mi hear they're not callin
whooyyyy mi wonder why di bawlin
dem check him heart and it was stallin noww
over broadway neva nuh leff him body

(chorus)
he's gone home to zion
to see jah jah the lionn
singing amazing grace
he's gome home to zion
to see jah jah the lion
singing amazing grace
weh you get  they see jah face

(verse 2)
mi aks you why you leff a poor madda weepin
why you are so mistering
afta she tell you you are sleeping
mi see you wake him
a seet dey now dem delete him
weh she a go tek di baby when di baby born
fi know seh black's gone
stories will be done
but his memories live on
that's why a black dress deh pon di wall woooooooooooooooooohhhh
my ? angelss

(chorus)
he's gone home to zion
to see jah jah the lionn
singing amazing grace
he's gome home to zion
to see jah jah the lion
singing amazing grace
weh you get they see jah face

(intro)
(the genius)
uh uh
yuh zeet yuh zeet(ah)
wah dem a deal wid
(anywaayy)
warn to dem bwoy deh
a warn to demmm(alliance a dem)
Flexx
(@#$an fraternity)
deemm warn to dem

dem betta
tek everyting to god in prayer
when di a.k. a fiyah
(Grants Pen South Side Tivoli Garden)
warn to dem
(weh dem a deal wid)
funeral agaiinnn

(chorus)
Tell dem walk wid dem casket
anyweh we buck dem a go *lo**klaat dead
gunshot a buss inna dem *lo**klaat head
di p**sy dem
waan stop mi bread
**** the music kill 'em mi *lo**klaat stand ohh

so mi sing what going on
war nah go stop until mi enemies dem gone
mi have mi gun dem start growl again
when mi whola dem a gunshot cah mi nozzle nah go cool again

(verse 1)
mi a load mi gun dem a roun' di magazine
mi dun bwoy this mek bruk turn muss and tun

murda people haffi purpose and fun
badman pop off as you run p**sy round
till mi big gun dem a come tun mi down
bwoy dissin a him mum mi go tun mi gun
Numa piece she come out and see har son
head twist and more twist step on crowd
you nuh deh pon di list fi get gaza bun
shoulda hear when mi seh  fi put yuh weapon dung
seet deh
?? p**sy weapon dun
long time inna war so mi gun nuh young
straight rifle mi buss mi nuh buss hand gun
bullet inna face cah mi gun nuh boom
shot a beat inna head like stephen drum

(chorus)
gunshot a buss inna dem *lo**klaat head(alliance a dem)
di p**sy dem
waan stop mi bread
**** the music kill 'em mi *lo**klaat stand
so mi sing what going on
when mi di whola dem a gunshot cah mi nozzle nah go cool again

(verse 2) FLEXX
gangstas dem a pree shaolin ??
and A to di K wid the clip dem long
we dem a watch and nuh man wah waan
shoot out pam pam feel di ??
chat bout gun
cyan put dun man
Grants Pen down tun inna di gun plan
have a more pump fi pump one
coppa leff white skin black eye son ???

(MAVADO)

Flexx
mi send fi di long gun
dem bring mi run gun
when bwoy haffi dead nation  bow down
fren foolish cyan done till mi bun dun
through mi nuh gun down
tun mi gun on
????
mi nuh spot pon da tuna ya hand gun
shoot p**sy hole bwoy tun gun down
ah ahh

(chorus)
gunshot a buss inna dem *lo**klaat head
di p**sy dem
waan stop mi bread
**** the music kill 'em mi *lo**klaat stand
so mi sing what going on
when mi di whola dem a gunshot cah mi nozzle nah go cool again

warn to dem
dem dead deh
weh dem a deal wid
alliance big ship warn to dem bwoy deh
@#$an (yo)fraternity till eternity
cassava piece
warn to dem bwoy deh

weh dem a deal wid

kibaki weh dem a deal wid
stephenn

warn to dem
flexx in the complex
****in spanglers
south side
every gully and trench
water house ****ing marverly

Pretty little christian girl
you said you love me
am i now repulsing?
i can't afford a cris car
nor a big ninja bike
i cant privately ride the waves
or tour the skies
you have another hairstyle again
your nails are flashy
ears, nose,
neck, shine like stars.
they're real,
expensive too.
fairer skin, skirt so short
your new friends define money
they walk on it
they sleep on it
they smell like it
they got it fast,
like you

note: no intentional rhymes are present becuz its in the "free verse" style of poetry

B4 I WAS A MOM !

March 15, 2010
Started By LaDy J0 Comments
Before I was a Mom ,
I never tripped over toys
or forgot words to a lullaby.
I didn't worry whether or not
my plants were poisonous.
I never thought about immunizations.

Before I was a Mom ,

I had never been puked on.
Pooped on.
Chewed on.
Peed on.
I had complete control of my mind
and my thoughts.
I slept all night.

Before I was a Mom ,

I never held down a screaming child
so doctors could do tests.
Or give shots.
I never looked into teary eyes and cried.
I never got gloriously happy over a simple grin.
I never sat up late hours at night
watching a baby sleep.

Before I was a Mom ,

I never held a sleeping baby just because
I didn't want to put her down.
I never felt my heart break into a million pieces
when I couldn't stop the hurt.
I never knew that something so small
could affect my life so much.
I never knew that I could love someone so much.
I never knew I would love being a Mom .

Before I was a Mom ,

I didn't know the feeling of
having my heart outside my body..
I didn't know how special it could feel
to feed a hungry baby.
I didn't know that bond
between a mother and her child.
I didn't know that something so small
could make me feel so important and happy.

Before I was a Mom ,

I had never gotten up in the middle of the night
every 10 minutes to make sure all was okay.
I had never known the warmth,
the joy,
the love,
the heartache,
the wonderment
or the satisfaction of being a Mom ...
I didn't know I was capable of feeling so much,
before I was a Mom .

Send this to someone who you think is an awesome Mom .....

May you always be overwhelmed by the Grace of God rather than by the cares of life

PUN YAH FOOL ENUH, WHEN YAAH GUH REALIZE SAY ZONERS NUH RATE YUH
LOOK HOW MUCH ZONE GYAL YUH CHAT TO INNA DI PAST ALL NOW DEM NUH DATE YUH

YUTE A TIME U FI WISE UP,RISE UP AND OPEN YUH FUQQING EYES UP
BETTER IF U CHUCK OFF A CLIFF, CAUSE IF U USE NEXT NAME, U CYAAH DISGUISE UP

WHEN LAST DEM A GI SHOUT OUTS AND DEM MEMBER YOU, PU$$Y YUH NUH SHAME
TAKE A LOOK INNA DI MIRROR, AND SAY TO YOURSELF"A MY BLUDc**t SELF FI BLAME"

LOOK HOW MUCH TIME U POST TUNES, AND YET STILL THEM CUSS U OFF,YUH NAAH NUH RESPECT?
RIGHT NOW MI A YUH CONSCIENCE, BUT ONLY GOD ALONE CAN SAVE U LIKE A DISKETTE

WHEN U DONE WRITE THIS POEM, DEM A GUH SAY, MI TELL UNU SAY THIS PU$$YOLE YAH FI DEH ASYLUM
BOUT U CAN WRITE POEMS?? U CUDNT EVEN WRITE FI SAVE U LIFE, MUCH LESS USE IT NYAM DRY BUN

EVERYDAY U GIT UP A HUG UP STEPPZ AND APPLEZ, LIKE DEM SHORT A MAN,YAAH GYAL CLOWN
COME AWF THE FUQQING COMPUTER, AND GUH FIND A REAL GYAL INNA THE RAW$E TOWN

QUIVA, ANYTIME U SEE HIM LOG ON AGAIN, JUST DELETE HIM ACCOUNT AND SAVE WI DI BANDWIDTH
U NUH SEE DEM NUH RATE U, YOU NOT EVEN GET A BANNER MUCH LESS MODSIP, PUN UR JUST UNFIT

SAVE UR CROCODILE TEARS, YAAH B-AT-YMAN? REAL MAN NUH BAWL LIKE A b!$%h
U USE TO PESS INTRI EVERYDAY, JUST INNA HAR SKIN LIKE TWO DAWG WEH A HITCH

U NAAH NUH MANNERS, A DIS YAAH PAY YUH INTERNET BILL FAH, IS ALRITE, U FUQQING LUCKY
WAIT TILL U AUNTIE A FARIN FIND OUT, WESTERN UNION A GUH MOVE MUCKY

SO LOCK AWF THE COMPUTER NUH BOY WHEN YAAH GO REALIZE U IS A PARSITE
BETTER MI GUH BACK GUH BUN MI SPLIFF, I JUST CAME OUT IN UR MIND FOR A LIGHT

-- Edited by gamepun on Saturday 13th of March 2010 01:35:56 PM

-- Edited by gamepun on Saturday 13th of March 2010 01:38:05 PM
Dancehall heaven is a special place reserved for entertainers who have had a major hit,
except of course for L.A. Lewis who in the back of the line who Mr G a kick,
the gate is held by Garnett Silk..Sanchez a tell him fi lef the gate cause him a the big don,
Garnet a explain that in heaven a man is just a man,
Peter tosh use to run the gate but him use to mek everybody wait,
When the angels find him..he was either arguing with Bob or taking a ganja break,
Bounty Killer name get call instantly Iyara and Assailant walk in,
Garnet go fi mek a sound but him stop when killer look pon him cross angry and mean,
Alliance barely reach a heaven next all we hear is youth!!!,
shots ring out as Mavado see him dadz and gives a 21 gun salute,
Bragga & Lady saw in a heat round way round a back,
Saw a seh a Backshot she love...Bragga a beg her mek him dagga dat,
Out of nowhere comes a crowd of Bobo...the king Shango has arrived,
Munga spots Deva bratt in the line the two of them proceed to fight,
So too does Esco & Leftside..Garnet goes to part it but hears a commotion inside,
Apparently Alliance meet Gaza and they proceed to war like them feel a sting,
Garnet asks Bob who start it..Bob seh skip I & I no inna d informa ting,
Merciless shout gaza and run in inna the war,
Only to meet Levardez with the big voice a wait with a SlR,
This is too much for Garnet who starts to close the gate,
The problem is it accidentally c**t Sizzla Kalonji in his face,
Norrisman start laugh & had to stop in his tracks as a group of Bobo start kill him with box,
Garnet cant tek it no more him get a pen ready to resign,
Ghost spot him and copy everything so Garnet start write extra fine,
Garnet jumps into his chariot to drop the letter off to god,
He meets the big man and seh father me caan cope dancehall a get too mad...............

HALO THE YOUNG PHAROAH

ME ASK FI A CLASH DEM SEND OUT GAME PUN
ME SEH COMPETITION BLAZE SEND DI LAME ONE
NUH SEH NUTTIN HUMAN TORCH WIT DI FLAME ON
DRAW FI DI LYRICS AND FLAME ONE
SERIOUS TING ALL GAME DONE
SITE FI A CRIME SCENE HALO DEM A RUN BLAME ON
MATTER FACT WEH DIS PUNK GET HE NAME FROM
NUH HEN A PUSH EGG ME LAY HIM DOWN
START BASIC NUH READY FI GO HARD LIKE TITANIUM

JESUS.... REVIVE HIM
LAME PUN NOW REALISE ME NUH EENA DI STAND UP AND SIZING
BODY GET FLING INNA BOX BUT NO ONE WEH DI KFC FRIES IM
%&%* DAT MATTER FACT MEK DI SCATTER SHOT HIT DI CHATTER BACK LEF HIM ONE SIDE LIKE KFC FRIES TING
NUH TRY BUY OUT DI CLASH NUH CASH FI PASS BRIBING
YU A b!$%h BEST YU WEAR FRAK LIKE WEH BRIDE IN
ATTENTION TO DETAIL HIM A FEMALE WHO WIFE HIM
ME A DEAD HIM BUT WHO LIFE HIM
NOBODY NUH ANSA ME BADDA DAN CANCER
AN YU NAME ANO KEEMO
HIM LIKE WEAR GYAL DRAWS A HE HEAD LIKE SPEEDO
JACKASS STEVO
NAH DAT LAST LINE WAS WACK BUT DATS GAME LIKE TIC TAC TOE,3 X OR 3 O
MEN NUH DONE DRAW FI A NEW SET FROM TIME ME LOG ON LIKE MEEBO
ME GO SHOW WAT DOES HAPPEN WEN p**sY PLAY HERO
YU COULDA BEAT YU DICK YU CYAH BEAT ME THOUGH
ALL ME BABY BRO A BEG ME FI STOP ME LIKE THREE MORE
LAME PUN HALO A REAL G LIKE 3 O(000)

GAMEPUN

BLAZE, U REALLY DONE IT THIS TIME, U WENT WAY LOW
ITS SO GAY BRO, HOW CAN U SEND OUT BEYONCE'S HALO

HOW U KNOW GAME DONE?, MOVE U LIKKLE QUEER YUH
FAKER THAN ASS ON J.LO. GAYLO THE PHAROAH

USE 3 STAR RATCHETTS FI OPEN AND SLICE SPLEENS
YUH GIRL SEH MI DICK LONGER THAN YELLOW TAPE A CRIME SCEME

U WILLING FI PLAY VILLAIN?, I WILL BE HERO,MI WUDNT LEFF MY NEPHEW NEAR YUH
THERES NO LIMITS TO WHAT THIS FREAK CAN DO, ALL YUH OWN TONGUE FEAR YUH

U NUH GOT NUH LYRICS, U EQUIP WAT BRO? UR GIRL? I DICK DAT HOE
SHE SAID U FINDING THE SPOT WAS HARDER, THAN KIDS PLAYING TIC TAC TOE

LEMME SEPARATE SHEEPS FROM THE GOATS, U HAVE NO HERD A BRING, SO SEND THE BEEF, LIKE DELIVERY FI BURGER KING
WAH KINDA LAME THING THIS NERD A FLING, I MEK HIM CONTRIBUTE TO THE STREETS, BLOW HIM UP WID C4, THAT LEAVES ONE THIRD A HIM

YEP I SAID ONE THIRD, THATS CHRISTIAN TIDES OR HUMAN SACRIFICE
U LIFE CHEAPER THAN SHOP GOODS WEH A MISS MATTY PRICE

I STAY WID THE HEAT LIKE MIAMI, I KEEP THAT LOCK LIKE WHEN JACK STRAP
F.U.C.K A SPEEDO.S, U STAY CLOSE TO BALLS LIKE U WAS A JOCK STRAP

RIFLES OPEN YUH HEAD LIKE CAR DOORS, THEY LONG LIKE BUS FENDERS
MAN SEH MI A TRY AWN DRAWS, BUT HIM WEAR FROCK WEH BELONG TO JUST BRENDAS

MI KILL DEM ALL AND DONE, DONT HAVE TIME TO PREVIEW PARDONS
YUH GYAL p**sY BIG LIKE KILLA RESPECT A SEVIEW GARDENS

WELL SHE KEEPS ME SHINE LIKE BALD HEAD PPL AFTER CHEMO
WHAT U KNOW BOUT WAR? I'LL MAKE U *lo** RUN LIKE CHERRY MALT A CREMO

THIS YUTE CUDNT EVEN HARM AN HAMMER, MEK MI GET RID A DIS STAIN LIKE ARM N HAMMER
LOW ME SON PLEASE!!! MI SEH NAAH MAN MAMA! MI INNA DI MIDDLE A DIS LIKE SENTENCE WHEN U DRAW ON COMMA

-- Edited by gamepun on Wednesday 24th of February 2010 08:45:21 AM
From Dave Kelly cut...music in Jamaica ****...People afraid fi talk,
Bruce a tax the food..people a go drop dung when them walk,
Crime on the rise open you eyes but all me a hear from the artists a who bore tongue,
The ever creative Dancehall has been reduced to Gal or Gun,
What about the social commentary the freedom of speech the issues weh we need to tell,
When since it ok fi a artist a deejay seh him waan fi go a hell?
This a no music again when lyrics can mek you get a gunshot,
b*m**oc**t me a talk me mind even if it send me go Dovecot,
One time people use to bus gun fi live...now them live fi bus gun,
While politicians a laugh and a tax we outcome & we income,
Dance a lock off early permit stop grant.......
Maybe me a miss something help me understand,
Thugs die young ...police no have no warrant and a walk inna me yard,
Dog stop get tun cornmeal to how life a get hard,
Maybe a my opinion alone maybe me a pree life too deep......
You know what mek me download two tune off a zone and go get a early sleep..

I AM WARREN

June 5, 2009
Started By slimnerdz 7 Comments
I AM WARREN
THE TALL SLIMNESS OF A MAN
THE ONE WHO SPEAKS WORDS YOU STRUGGLE TO UNDERSTAND
I AM WARREN
NERDY AND GOOFY LOOKING, THE ONE WHO MAKES PEOPLE LOOK IN AWE
THE ONE WHO CARES NOT FOR HIMSELF ALONE, UNSELFISH IN HIS THOUGHTS
I AM WARREN
ONE OF THE MOST LAID BACK DUDES YOUL EVER MEET
CAREFUL AND PRUDENT, SKILLED IN THE ART OF BEING DISCREET
I AM WARREN
THE ONE WITH THE SPLIT PERSONALITY, THE ONE WHO YOU CANT STUDY
THE ONE WHO DISREGARDS ALL HATERS, BUT HATES NOBODY
I AM WARREN
UNPREDICTABLE BUT APPROACHABLE
UNSURE BUT RELIABLE
I AM WARREN
THE ONE WHO WANTS FIRST BUT GETS LAST
THE ONE WHO WANTS THE FUTURE BUT GETS THE PAST
I AM WARREN,
AND I SUPPOSE THATS ALL IL EVER BE
UNLESS YOU LOOK BEYOND WHATS ALREADY THERE AND JUST MAYBE YOUL SEE ME..

slimnerdz
TIME FI BUILD YUH BOARD-BOX, CAUSE MI A BLEACH WID DI THING LIKE CLOROX
AFTER MI NAAH FLING PURE ROCKS, JUST WATCH YUH B.L.O.O.D RUN LIKE PROBOX

DEM CYAAH HOLD ME DOWN LIKE LEG WEIGHTS, MEK MORE MORGUE SPACE, SO THE DEAD WAIT
THE PACE OF THE LEAD RATE PUT YUH TO SLEEP LIKE WHEN PPL GAAH BED LATE

CANT HOLD MI ANGER SO MI LET OUT EVERYTHING WEH VENT EEN, POETS IMMATURE LIKE TEN TEEN
HOLLOW TIPS TO U MOUTH WEH MI SENT EEN, NOW IT FULL A CLIPS LIKE PEPPERMINTS FROM DENTYNE

DASH TEN DOLLAR GAS PON YUH GYAL, STRIKE THE MATCH, YAAH BAWL AND MI NOT EVEN LIT HAR YET
MI USE SYKES FI YUH SURRENDER, POOR YOU, U CUDNT READ THE SIGNS LIKE U WERE ILLITERATE

DEM LIKE QUOTE BIBLE VERSES SO WATCH ME BLAST MATICS PON THESE FALSE PROPHETS
CLIPS DOWN LIKE WHEN DRAWS DROPETH, MI WORDS TOO ESPENSIVE SO IT FALLS PROFITS

MI STOP DRINKING, SO I PUT THE GIN SIDE TO CREATE GENOCIDE, THATS MASS CRISIS
ASK BOUT PUN PON THE ZONE, THATS NICENESS, DEM TALK BOUT ME MORE THAN GAS PRICES

DEM CYAAH COPY MY STYLE, CYAAH WALK INNA MI SHOES, WI A MILES APART
DEM A COME AND GO, DEM CYAAH MAINTAIN THE HYPE LIKE CHILD SUPPORT

LIKE BLIND PUPPY, MI CANNOT SEE DEM, A TRY CONTROL LIKE A NAZI GEN
BETTER THEM JUST BREATHE EASY LIKE ASTHMA PUMPS WID OXYGEN

LYRICALLY, THIS WRATH YAH DIFFERENT, FLOWS WELL BALANCE THATS PART A DI STRENGTH
IM LIKE A CLOCK, CAUSE I GOT MY TWO HANDS ON THE NINE LIKE QUARTER TO TEN

ONLY THE FITTEST SURVIVES, SUM STRONG, LONGEVITY IS THE FUNCTION
THATS WHY MI A GO HARD LIKE WET CEMENT PON SITE FI CONSTRUCTION

-- Edited by gamepun on Sunday 11th of October 2009 10:18:36 AM
viren wrote 
1m, 3s ago:
like u want it in urs awa tweety?
972239?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1265846400&Signature=WuE0WykpaYeV6U07ZZHCNO0KkOM%3D&1264704805
Dj Tweety wrote 
1m, 7s ago:
U A DEFEND THE MAN LIKE A U A FOOK HIM
972239?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1265846400&Signature=WuE0WykpaYeV6U07ZZHCNO0KkOM%3D&1264704805
Dj Tweety wrote 
1m, 20s ago:
VIREN GET A PLUNGER & TEK VUBZZONE KOKY OUTA U MOUT CORNER

viren wrote 1m, 3s ago:DJ TWEETY>>>>like u want it in urs awa tweety?PUSY FACE VIREN DNT KILL YOSELF IS U MAN DNT WIN THE POEM CLASH....... IT SEEM AZ IF A TRU VYBZZONE KOKY STUCK NA U JAW CORNER MEK YA ASK ME  ((A WAH))

EYOW!!!!! YALLOW, U KNOW ITS THE WARLORD REPRESENTING FOR THE POOR PPL
THE SYSTEM A GET MORE EVIL, DEM REFUSE WE LIKE RICE WEH HAVE MORE WEEBLE

WHATS WRONG WID DESE NIG.GA TOADS, ALL BIGGA FORD GO AROUND A LOCKS UP YUTE
THESE GUYS JUST WANT PLANT A SPLIFF PON YUH, ARREST YUH AND BOX UP YUTE

DEM TREAT HUSTLA LIKE SOME OUTLAWS AND SOME RENEGADES
A JUST THINK WE SHUD SEGREGATE AND BOOM DEM UP WID TEN GRENADES

THEY ACT LIKE THESE IS ARE THE THINGS WE CHOSE IS, NOW THEM A CHARGE YUTES FI WEAR  BELOW TROUSERS
THESE GOVERNMENT PPL JUST GO AROUND TAKING PICTURES AND POSES, WHILE WE FUTURE A DRY UP LIKE ROSES

WHERE ARE THEY WHEN MAN A NYAM DUMPLING AND BUTTER
AND NOW THEM A PRESSURE ME CAUSE MI RISE UP OUTTA THE GUTTER

HOW U GONNA FIGHT CRIME, WHEN YUTES A GET SHOOT DUNG WID JAMAICA FORCE DEFENCES
HENCE IS, WHAT WE REALLY WANT IS WHITE WASH WALL AND NOT ZINC FENCES

WHY U THINK THE YUTES HAVE TO LOOK UP TO THE BOUNTIES,FISHEENIES AND KARTELS AS ROLE MODELS
BACK IN MY TIME I ARE HAD TO SELL FIGURINES, CIGGARETTES AND OLD BOTTLES

TILL NINETY FEW, NINETY THREE I TOUCH STING AND THEN MI ACHIEVE SUCCESS
I STAY TRUE TO WHO I ARE WAS, NEVA CLIMB A MAN BEHIND OR HAD TO SUCK CESS

ME A HARD WORKING YOUTH, JUST ASK JAMMYS, BOUT 94 MI LINK UP WID JOHNNY WONDER
AND MI STOP TEK TATA BUSS AND STOP PONDER, AND "SPY FI DIE" MEK MI DRIVE A HONDA

I SEE THE YUTES DEM WANTING THE FAST MONEY AND DEM MADDA A SUFFER LIKE HAITIANS
GOVERNEMENT JUST MEKING THE PROMISES, DEM JUST A FILLER UP LIKE RICHIE B GAS STATIONS

SO WHETER U SAY POWER OR SHOWER, WHEN THE TIME COME AND YUH GONE A LEAD
BABY WAAH FEED. THE WHOLE A WE JUST SUFFER AFTER THE FUQQING BUDGET READ

SO UNTIL NEXT TIME U JUST KEEP DOING YOU AND KEEP YUH BLUDCLAT DISTANCE I DOAN RESPONSE
YUH KEEP FIGHTING OUT THE POOR PPL, I JUST GET MOENY BUY GUN AND KILL U WID MI SIX PANTS

YOW JAH KNOW STAR A WAPPM TO SOME MAN HOOD, WHATS THEM STANCE
WHY SOME MAN JUST CYAAH KEEP THE $@#$%c**t HOOD INNA DEM PANTS

WHY DEM RAPE A LIKKLE 7 YEAR OLD...THESE THINGS JUST DISTURBING
AS DEM SEE A YOUNGSTER DEM DECIDE FI ASSAULT THIS VIRGIN

ALL THE GRANNY DEM A SEX AWF, CAN U BELIEVE IT, DEM A SORT OUT THE GOLDEN AGER
DEM BOY DEH FI GET SOAK WID A HOSE WATER AND GI 1000 VOLTS TO HIM BALLS OUTTA THE TAZER

DUE TO RECESSION, PUM PUM PRICE GONE TO NUTTIN, SO HOW THEM MEK FUQQ LOOK SO SCARCE
IN THEIR ENDEAVOURS TO GeT SEXUAL ADVANCES, THESE MEN GO TO THE LIMITS AND THEYRE FIERCE

SOME PPL WILL FIND THIS POEM FUNNY OR FOOLISHNESS, BUT WHAT IF IT WAS UR SISTER OR MOTHER
HOW LONG CUD U HOLD THAT SORROW INSIDE YOU, LIKE URINE TO UR BLADDER

THIS IS A OUTCRY,A RANT, A PROTEST, AN APPEAL FI A REVOLUTION
WE NEED A ANSWER, PROBLEM SOLVER,PPL WE NEED DI SOLUTION

RAPE VICTIMS ALL OVER, RESULTING IN UNWANTED PREGNANCIES IN ADVANCE
IF THIS POEM WAS A COMPANY, THE LOGO SHUD  BE"KEEP IT IN UR PANTS"

LONGEVITY AND GOOD LIVITY SHOULD FLOW LIKE A WATER FROM NIAGRA
STOP TUNE UP YUH FUQQING HARMONES WID MEDINA, EXSTASY AND VIAGRA

IF DI GYAL SEH NO, SHE MEAN IT, IF SHE UNDER AGE , A STRAIGHT CUT OFF
IF YAAH DWEET FI OVERCOME PEER PRESSURE, JUST TELL U BREJIN FUQQ OFF

SAVE HUMANITY FOR ONCE IN UR LIFE, KEEP OUR FEMALES WARM AND AT EASE
IF MASTURBATION NUH HELP, STICK YOUR DICK INNA HOLE IN THE WALL JUST TO PLEASE

AND A NEXT THING, LOW OUT ANIMALS, WE EAT WHAT WE GROW. ITS NOT FOR PLEASURE
LOVE THE FEMALES.....GOD IS IN UR HEART AND UR D.ICK IS UR TREASURE

-- Edited by gamepun on Thursday 11th of March 2010 08:23:01 AM
THESE PPL A CARRY A HEAVY BURDEN LIKE A PISS PROBLEM WID YUH BLADDER
TODAY YUH POST... YAAH THE BOSS, TOMMOROW, DEM QUICK FI TELL U BOUT U MADA

DEM CYAAH GET WE OUT LIKE A YOUNG BLACKHEAD WEH NUH RIPE YET
TEK INTERNET TOO SERIOUS, POOR SOULS NUH HAVE NUH LIFE YET

TO HOW DEM EVIL, IF ME SEE DEM A ROAD, MI JUST GI DEM LIVING FI 3 DAY
NOW THEM A SAY MORE LIFE, LIKE A p**s ORDER EXTRA PON E-BAY

DEM MORE CHILDISH THAN A LIKKLE PICKNEY WID A PAN A DOLL
MI HAFFI MEK ONE TREKS FI BUY A COMTREX OR EVEN A PANADOL

MI NEED A GANJA LADY, A EMPRESS, A WEED WIFE YAH NOW, A HERB GIRL
SHE HAFFI BE A INSTANT CLASSIC LIKE  THE GROUP THIRD WORLD

MI JUST LEAVE THEM TO TIME, JESUS HAVE HIM OWN STOPWATCH
DEM CYAAH STAY ONE PLACE, DEM ALL OVER LIKE PROSTITUES WEH GOT CROTCH

NO HUSTLING DEM SAY, NUH FOOD CYAAH PUT PON THE TABLE
CYAAH EVEN TEK IT EASY, CAUSE TV BRUCK DUNG, NUH FREE CABLE

MAN USE TO PROGRAM DISH FI A FEE, NOW THEM LOCK IT OFF
MAN USE TO CLEAR BARREL FI A LIKKLE THING, IT CYAAH GWAAN A WHARF

NO WONDER NUFF PPL A DEAD, AND AT THE END A DI YEAR, IT A GET PLENTY
CYAAH EVEN COME TRU WID A 2 POUND, BORDER PATROL DEH A SAINTY

DI ODA DAY DEM LOCK UP LYNDO FI SELL DVD INFRONT A PABLO'S A HALF WAY TREE
JAH KNO STAR, DI SYSTEM IS LIKE A BULLY AND WE ARE THE NERDS A TEK BEATING A BAWL CREE

KONVICT USE TO WORK A GOODYEAR AND PON DI SIDE HIM SELL OUT THE BAD TYRE
HIM LOSE HIM WORK AND WHAT MEK IT WORST, HIM CYAAH EVEN BRIDGE LIGHT DEM CHANGE THE WIRE

EVERYTHING A RAISE, EVEN THE SUPER LOTTO CASH PRIZE GONE TO THE HIGHEST
SOME PPL SAY ITS BETTER IF WE DID STILL UNDER THE RULE OF YOUR HIGHNESS

DA PLACE YAH NEED A PURGE OUT, IT A GO NEED MORE THAN BLESSINGS AND DETTOL
WAH DAY DEM LOCK UP MI AND DAPPA FI A DRIVE ROUND A COLLECT SCRAP METAL

TELL MI NOW, WHO EVER IS IN CHARGE

WHAT DO U EXPECT ME TO DO?? I CANT SELL DRUGS OR TEK **** IN MY A.S.S
I CANT GET A JOB AND I HAVE A BUSINESS DEGREE WID 6 FUQQING CXC PASS

WHILE YOU SIT ON YOUR HIGH HORSE AND ROB BLUDc**t POOR PPL AND YAAH PRANCE
I CANT EVEN HUSTLE OFFA BINGO EVENT, AS U QUINT THE FUQQA DEM LOCK AWF YUH DANCE

EVERYBODY A TRY HUSTLE, IF IS EVEN FI BUY A STAMP WEH A ONE ENTRY
U NUH SEE WEH DAY DEM KETCH A POLICE BWOY A SELL OUT HIM INVENTORY

DAT A WORST CRIME A DI CENTURY

BUT PON A SERIOUS NOTE, DUDUS A GO DECIDE WE FATE AS A NATION???
IT SEEMS EVERYBODY TIGHT LIP BOUT THE WHOLE SITUATION

RITE NOW ITS US AGAINST THEM AND THE ODDS NUH LOOK GOOD IN OUR FAVOUR
IF ITS WAR DEM WANT, MEK WE RISE AS A PEOPLE, CAUSE WE ALREADY HAVE THE SAVIOUR

DOnt Call KRYSIS NAME

January 31, 2010
Started By KrYsIs12 Comments
Dj Tweety Vex cause I said She aint No BEYONCE
Only Fit 2b a Matey cud never be any man FIANCE
HEr Pu.m Pu.m slack without a DOUBT
Di tightest Hole Pon her Body IS her Mouth
Unnuh ever Notice How her Nose Spread Out like when Ackee Ripe
NOtice How most of her picture dem nuh tek inna Day-Light
MI nuh really inna di foolishness Still
so tweety when u see KRYSIS just BILLL

THATS ALL ME AFFI SEH
MI not even deh answer after this cause waste gal = waste of time!!!

PPL DEM SAY THE THINGS A CHANGE UP DEM WAAH KNOW THE REASON
SOME MAN A PASS OVER THE BORDER, DEM A GO GET CHARGE FI TREASON

DI MAN WHO NEVA HAVE SO MUCH STAIN, LONG TIME MI NUH SEEM PON DI SITE
WEH DI FAT WHITE GYAL DEH, A SHE A DI ONE WHO A TRY HARD FI KEEP A FIGHT

MI JUST A TALK MY MIND INNO, IF U WAAH BEX, KISS MI A-S-S I DONT CARE
HOW MARK WATSON SO HAPPY, IT LOOK LIKE THE BIRD GOT WEDDING BELLS IN THE AIR

THE WYZ A DI BOSS,GOOD YUTE, HIM ALONE A TEK THE LEADING
A GIRL SEH U LEFF HAR, DEM SEE U DOWNTOWN A BUY BAG A GOAT FEEDING

EVERYDAY MAN A MEK LUUU STATEMENTS, DEM NEED PRAYER YALL
WEH LYNDO DEH? WHO NAME CHRIS-W, BIG UP MI FRIEND FYAH WALL

BY THE WAY , HOW COMES KARTEL NAAH MEK NUH MORE MUSIC VIDEO, GOD DAMN
IT LOOK LIKE RHYNO USE TO SHOOT THEM AND KYM WAS THE OWNER FI DI CAM

SHEM DEH ONLINE OFTEN AGAIN, MI RATE HIM STILL, HIM INTELLECT
MI HARDLY A SEE JOLLYJO ANYMORE, IT COME EEN LIKE DEM BLOCK HIM FROM THIEF INTERNET

HOW COMES RD AND PUN DEH PON ZONE SO MUCH, WAAH GWAAN FI DEM SITE
DI TWO PU$$Y DEM COME PON MZ A BOAST, DEM FUQQING BRIGHT

TITUS MISSING.......IT LOOK LIKE HIM FINALLY FIND A WIFE FI STAY FUSS
ALLIANCE MI SAY, BUT WHY SOME MAN LIKE GULLY HEADS WONT PLACE DEM GENDER STATUS

BRUCE PROMISE THE PPL DEM EMPLOYMENT AND YET STILL WE A LOSE WORK
BOY I TELL U, NEXT TIME U KNOW, WHEREVER THE BALLOT BOX IS, THATS WERE EVIL LURKS

MI JUST A GWAAN PREE THE SITUATION AND HOPE SAY BRIGHTER DAYS ARE NEAR
AND JUST KNOW SEH MAN IS A JUST A MAN, GOD BY YUH SIDE AND FU.C.K FEAR

MY EGO STANDS TALL LIKE GO-GO'S WID THIER OWN HEELS
DONT NEED SPOTLIGHT, IN MY HEART I SHINE LIKE CHROME WHEELS

SO AS I INCH IN, I FEEL THE SQUEEZE LIKE PINCHING
TIMES HARD BUT I HAVE TO JUST KEEP HANGING LIKE SLAVES FI LYNCHING

SEE PPL STAY MYSTICAL AND UNKNOWN LIKE A HAITIAN DRAGON
EVEN WHEN U OLD, JUST KEEP IT MOVING LIKE A STATION WAGON

FOR EXAMPLE, SAKE A SUCCESS DEM ASSAULT PETER
REPORT IT TO POLICE, NOW THEM CORN HIM LIKE SALT PITRE

THESE PPL A GIVE UP INTEL LIKE ITS A AMD TAKEOVER
I TELL U, IF LIFE WAS A PROM QUEEN, THIS b!$%h NEEDS A MAKEOVER

THE THINGS THAT I HAVE SEEN MAKES U PANIC AND GET REAL PARRO
GUNS BY THE HANDCARTS A GET SHUB OUT LIKE DIRT INNA WHEEL BARROW

I WRITE LIFE THE WAY I LIVE IT, SO I SAW IT THE WAY I SAID IT
GOD'S DELIVERANCE FAILED TO SEND LIKE TEXT MESSAGE WITHOUT CREDIT

I DUNNO, TO ME LIFE IS SO VALUABLE LIKE A CAR TITLE AND LAND PAPER
SO WHEN DEM A PREE ME LIKE ONE THEATRE, THINGS A GET RUFF LIKE SANDPAPER

JUST BECAUSE UR ON TOP LIKE A CEILING FAN DOESNT MEAN UR IN ROTATION
UR MIND HAS TO BE PURE SO UR HEART UPLIFTS LIKE ITS ON FLOTATION

TRUST ME MY FRIEND, U WILL KEEP SHINING LIKE A SOLAR STAR
I SHALL WALK IN TRADITION, THATS WHY IM IN CONVERSE ALL STAR

I THANK GOD FOR MY ZONE FRIENDS, SO POEMS MEK THEM GWAAN CHAIR
EVEN WHEN THINGS HARD, JUST GWAAN BRACE BACK LIKE A LAWN CHAIR

WHEN IT COME TO SOAP, MI NUH DROP A BAR LIKE PHONE PON FULL CHARGE
THIS HAS BEEN PUN AND HIS SERIES OF REFLECTIONS AT LARGE
The name is Hype
Lisa Hype
Yo Lee Miller
Bad people
Aye Milluni
Make some boy know this
Hold dem ya, hold dem ya, hold dem ya
Dem gyal yah nah throw fist
Have dem ya, have dem ya
Ah stray gunshot
Koof kaff Kweff
If a boy diss

Mi man a badman so mi affi watch him back
If a p**sy ever diss or give him no tough chat
Draw fi di pompae and gi him couple shots
Or couple hard backs from out of di glock

Mi have di Mack di Magnum and Smith and Wesson
Open up yuh ****face like face basin
Come ya fi di war mi nah inna tracin
Put yuh dong inna ground boy just like mason

Turn it on and lef all dem p**sy dem dead
Police ah hunter, mi ah guard fi him head
We nuh worry, we nuh fret when we sleep inna bed
Before yuh diss listen wey di dj said

Who ah go help you when you start ball out
When di big dutty knife ah cut yuh heart out
Mi ah go koof you wid mi gun inna yuh ****mouth
[ Lisa Hype Lyrics are found on www.songlyrics.com ]
True you diss all mi man and style him ah scout

When me buss it and clap it you know mi gun nah stick
I'm a ride or die chick dats about it
Even though mi cute fi kill you don't doubt it
Yuh cyaan diss all mi man and get wey wid it

Mi have di Mack di Magnum and Smith and Wesson
Open up yuh ****face like face basin
Come ya fi di war mi nah inna tracin
Put yuh dong inna ground boy just like mason

Turn it on and lef all dem p**sy dem dead
Police ah hunter, mi ah guard fi him head
We nuh worry, we nuh fret when we sleep inna bed
Before yuh diss listen wey di dj said

Who ah go help you when you start ball out
When di big dutty knife ah cut yuh heart out
Mi ah go koof you wid mi gun inna yuh ****mouth

True you diss all mi man and style him ah scout

When me buss it and clap it you know mi gun nah stick
I'm a ride or die chick dats about it
Even though mi cute fi kill you don't doubt it
Yuh cyaan diss all mi man and get wey wid it

This post is contributed by a freelance writer who wishes to remain annonymous.

After some thought...I have to say I agree with the Broadcast Commission for banning Daggarin tunes...These "stabbin" tunes may get one high on fantasy but they are no good for the industry...I say ban dem...ban dem all and done! Here are my reasons:

1. They are taking the innocence away from my teenaged daughter exposing her to indecent thoughts and ultimately sexual experimentation and possibly unwanted pregnancy at too much of an early age;
  2. Daggarin tunes prevent artists from eating a food as the songs can't be played and mainstream radio and ultimately are banned. How does this make sense?
  3. Daggarin tunes are disrespectful to women as they are portrayed as "meat" to be bludgeoned into submission as opposed to fragile creatures that should be treated with care and masssaged gently into blissful climax...
  4. They do nothing but perpetrate the lies men (and women) tell about their phenomenol feats in the bedroom resulting in feelings of inadequacy among others leading to experimentation and abuse of drugs and other viagra-type aids to improve "daggarin" stamina...
  5. It reinforces the broad belief that dancehall is rooted in sex and violence and not on the consciousness championed by reggae legends such as the late great Bob Marley...
  6. Daggarin tunes promote vulgarity and reflect badly on the society and on those in the industry who promote the slackness... 

In concluding I say we we support the Jamaican Broadcasting Commission in their stance against "Daggarin" tunes and against artistes who have nothing better to do than fill the airwaves with vulgarity...

Please lend your support by commenting to this post.

-- Edited by MZJ at 17:24, 2009-02-11

I FEEL LIKE A ****ING CLOCK WHY AM I THE ONE EVERYBODY HAVE THEM EYE PON
CAUSE THERE IS NO NEED FI HYPE PON, IM HOT OFF THE PRESS LIKE A CURLING IRON

MY WORLD IS FULL A MORE OBSTACLES THAN FLOORS ON FIXES
I HAVE TO PASS MY BOUNDARIES LIKE FOURS AND SIXES

MENTALLY, THE HATERS DEM A LEAN LIKE 3:38
JUST THINKING BOUT DEM MEK MI REGURGITATE

THEY MAKE MI FEEL UNDERMINED LIKE BOSSES NUH SHARE OUT CUT
THEM MAKE MI DARKER THAN JAMAICA ADURING A POWERCUT

SEE IM JUST A KID LIVING OFF CASH POT HOPES AND LOTTO DREAMS
SO HUSTLING IS THE KEY, THEREFORE I BREAK BREAD OFF GROTTO SCHEMES

PPL SAY BOII IT LOOK LIKE PUN NAAH FUNCTION RIGHT
Y HIM A GUH SO HARD LIKE CEMENT PON A CONSTRUCTION SITE

SO I KEEP A COOL AND GRIP LIFE LIKE A PLIERS
HATERS WAAH SEE MY BRAINS PON A WALL LIKE DANCEHALL FLYERS

SO WHETER I STAY SOBER, OR EVEN IF I COME F****
I ALWAYS STAY ON POINT LIKE IM MAKING CIRLCES WID A COMPASS

THATS WHY IM VERY LOW KEY, I STAY FLAT LIKE MATS, CREPS AND SNEAKERS
DI POINT IS GO FOR WHAT U WANT AND HAVE GOD ON UR SIDE LIKE PHONES AND BEEPERS

Do you really agree that cyber lust or sex is cheating...after all both parties could be thousands of miles away!nh

-- Edited by MZJ at 20:53, 2009-02-17
She likes me my heart is yours i like her my heart is yours Verse: Touching on your body kissing on your neck, just me touch alone mek u grip up di sheet set That is just the first step, da sound deh weh u mek let me know u gettin wet She seh baby how u nuh put it in yet, she seh put it in please please mek me lift up like a jack bad in di bed so u know how fi set, she a wine me a wine we a sweat she squeeze me so tight all a her finger nail inna me flesh her body shiver so me know she love weh she a get me stroke slow level stroke me stroke it connect caren wah mek a baby with u so di ting u can collect after the flex u rest your head pon me chest and then she slept (girl girl giiirllll) Chorus: Baby i know u thinking bout me when u got your eyes closed my heart is yours me nah lie i feel like my heart is hers (hers) Baby i know u thinking bout me when u got your eyes closed my heart is yours me nah lie i feel like my heart is hers Verse: A nuh daggering alone fi di girl dem, me know how fi romance di girl dem im so romantic body strong me nuh walk wid nuh old man stick, carpet on the ground we can roll on it scented candles on the floor and lit, touching u its driving u wild finding your pressure points with my fingers tip, feeling your curves dat is in dat hip she ask me fi put me ears close to her lip, she talk so soft seh sumn like dis (i love you) Chorus: Baby i know u thinking bout me when u got your eyes closed my heart is yours me nah lie i feel like my heart is hers (hers) Baby i know u thinking bout me when u got your eyes closed my heart is yours (my heart is yours) me nah lie i feel like my heart is hers (hers) My heart is yours me nah lie i feel like my heart is hers wah express me feelings and cya find words mek she feel high like she flying in the sky with birds My heart is yours me nah lie i feel like my heart is hers (hers x8) Baby i know u thinking bout me when u got your eyes closed (my heart is yours) my heart is yours me nah lie i feel like my heart is hers (hers x8) (my heart is yours)

HERE IS SOME LINES THAT I WROTE, I WOULD BE GLAD TO SEE WHAT UNNO THINK BOUT ...

I WAS BORN IN THE GHETTO WITH THE THUGS & THE HUSTLE
WE HATE THE COPS BUT WE RATE THE RIFLE
ME DEAL WITH THE GLOCK & PAR WITH THE STRUGGLE
IF A ***** WAH FI HOLD MI COK,MI BUSS DI NOZZLE
MI KILL DEM AT NINE O CLOCK & SO ME STOP THE QUARELL
NO MAN CYAN POKE ME OUT & PUT ME BEHIND THE BARRELL
NO GAL CYAN LOCK ME DOWN & MEK ME FEEL SEH MI CRIPPLE
MI WAH DI GAL DEM A WADDLE & WABBLE & WAGGLE
YEAH MI AFFI CHIL , TEK A BREAK FI THE WORK WEH MI HANDLE

& IF YOU WANT CRUSH DI ROAD
YOU FI CROSS DI CROWD

& GO CATCH DI CROWN
MAKE YOU MOMY PROUD
BUSS FI YOU OWN
NEVER LEAVE YOUR GOALS
BURRY IN YOUR HOUSE
CAUZ THE LIFE WEH U CHOOSE NUH FI TUN IN THE THINGS WEH U FI LOOSE

YOU SHOULD KNOW THAT IM A COPKILLA
DID U EVER SEE ME AN ME MACK 11 CROWD KILLA
MI NUH RAMP WITH COKE ADDIKT & WITH NUH COLD KILLA
DI GUARD DOGS DEM WUDA BARK IF THEM WUDA BURGLE MI OWN VILLA
SEH U GETTIN WET WEH MI SQUEEZE DI TECK TRIGGA
SO U BETTA GWAN A BED , RUN GO REST U HEAD
CAUZ MI GUN DOG GONNA CHOP YOUR PUPPY FINGA

LISTEN TO THE HIGHBROW MUSIC
DANCEHALL BLEND WITH NARROW FRENSHIP
EVERYBODY MESS WITH SORROW, TAKE DRUGS FI DI QUICK
NOBODY HAS NO DOUGH , EVERYBODY GETTING WEAK
DI YOUT DEM GETTING CAUGHT UP IN DEPENDENT TRICK
& CARRY PON RUFFING THINGS & CUTTINGS WINGS
A DAT A LEAD DEM FI DO THE WORSE OR THE BADDIS SKIDS

MI NAH BEAM WITH PRIDE WHEN I WALK IN THE STREETS
THEM A GANG UP INA TRIBE WHEN I SETTLE DI BEEF
JAH JAH GIVE DEM A BLY WHEN DEM A HOLD DEM FAITH
JAH JAH HELP EVERYTIME FI MEK DEM FEEL A RELIEF
MAMA DIDNT TEACH RIGHT WHEN DEM CAME INTO BEING
NUH BADDA FOOL WITH FIGHT , JUST EAZE DEM GRIEF
DEM SHUDNT TAKE FRIGHT WEH MI CALL DEM FI DWEET

I WAS EXAUSTED BY THE LIFE SO I STRAYED FROM THE TOWN
WHEN ME SEE DI WHOLE A DI STRIKE , I STARDED STRIDING ALONG
DI POPULATION A STRIVE , TRYNA FIND FOOD FI EAT
DI GOVERMENT A BAIT & NUH STAND INA GOOD STEAD

ME VERSE DEM A FILL OUT YOUR DIRTY THOUGHTS &
DI WORDS DEM A SPILL OUT OF ME PLENTY MOUTH

Haiti - the price of freedom

Published: Sunday | January 17, 2010

Carolyn Cooper, Contributor
Cooper

In the days when BWIA used to fly to Haiti, I once sat next to a man who asked me to fill out his immigration form. François' occupation was painter, and as he was about to get off the flight, he gave me an unexpected gift - one of his paintings. I'd mistakenly assumed he was a house painter. To be honest, I thought the painting rather touristy. It was a landscape, with clouds, birds, trees and houses all lined up symmetrically. Only the people were out of order.

All the same, I was touched by the gesture. The painter's generosity far exceeded the small service I had rendered. It took me more than a decade to frame the painting which I'd dismissively set aside. I was amazed to see how the defining border transformed into vibrant art what I'd thought of as paint-by-numbers work. By investing in a frame, I'd decided that the painting was art. It makes you wonder about how perception is altered by the ways in which we frame reality.

Take, for instance, Pat Robertson's lunatic perspective on the catastrophic earthquake in Haiti. Founder and chairman of the Christian Broadcasting Network, Robertson, a former Republican candidate for the US presidency, makes Sarah Palin look like a 'bonafide' intellectual. In an interview on January 13, Robertson made a preposterous declaration:

"You know, Kristi, something happened a long time ago in Haiti and the people might not want to talk about it. They were under the heel of the French. Ah, you know, Napoleon III and whatever. And they got together and swore a pact to the devil. They said we will serve you if you'll get us free from the French. True story. And so the devil said, 'OK, it's a deal.' And ah they kicked the French out. You know, the Haitians revolted and got themselves free. But ever since, they have been cursed by by one thing after the other."

Where do you start to unravel the knots of confusion? First of all, I just love that eloquent 'whatever.' Wikipedia defines the slang word as "an expression of (reluctant) agreement, indifference, or begrudging compliance." As used here by Robertson, 'whatever' signifies a total suspension of thought. The brutality of enslavement by the French is reduced to mindless indifference.

In Robertson's 'true story', the devil and the Haitian freedom fighters become one. The devil agrees to liberate the people. But in the next sentence, Robertson uses 'they': "and ah they kicked the French out." Is this 'they' the combined forces of the devil and the Haitian people? Or is Robertson unconsciously conceding that the people, moreso than the devil, had a hand (and a foot) in their emancipation? He does go on to say that "the Haitians revolted and got themselves free." But that rather peculiar turn of phrase, "got themselves free", takes us right back to the claim that freedom was a gift of the devil.

Furthermore, Robertson asserts that the price of devilish freedom is a curse. Here, this simple-minded Christian minister edges away from the lunatic fringe and right into the arms of more 'mainstream' analysts of the plight of the Haitian people: Had Haiti remained a colony of France, like the overseas departments of Martinique, Guadeloupe and French Guiana, how blessed the people would now be! But, no. The Haitian people dared to declare their independence. And just look at how pauperised they are.

It is still not widely known that Haiti was forced to pay 90 million gold francs in reparations to France for freedom. This vast sum is equivalent to more than US$21 billion today. Haiti had to borrow the money from French banks. Repayment of the reparations debt stretched out over decades and had a devastating impact on the Haitian economy. By the end of the 19th century, 80 per cent of Haiti's national budget was being spent on debt repayment and interest. Sounds like an IMF agreement, a truly devilish pact.

Haitians in Portmore

The US refused to recognise the new Haitian republic and imposed an embargo that lasted until 1862. In 1915, the US invaded Haiti to protect its economic interests and remained in occupation until 1934. Local Haitian leaders were no less predatory than foreign forces, as demonstrated in the truly terrifying reign of Papa and Baby Doc. But there was also the redemptive Aristide who affirmed social justice as an essential Christian principle. He was deposed in a military coup.

Crazy as Pat Robertson's explanation for last week's earthquake is, it's not that different from the account I got from a man who works in construction in my neighbourhood: "Is because of all a di gun dem weh di Haitian dem a bring inna Jamaica. Whole heap a AK47. Dem exchange di gun fi ganja." My attempt to reason with this man was in vain: "A through you don't know. Nuff Haitian inna Portmore."

This is a classic example of how other Caribbean people still demonise Haitians. We forget about our shared history. It was a Jamaican, Boukman Dutty, who spearheaded the Haitian Revolution. In August 1791, Boukman/Book Man, so named because he was literate, conducted a religious ceremony at Bois Caiman in which a freedom covenant was affirmed: Pat Robertson's 'pact to the devil.' Whatever.

When I think of Haiti, it's not poverty that first comes to mind. It's the magnificent art created by these resilient people. I know that out of the rubble of this earthquake, the Haitian people will rise yet again. And they don't need the help of the devil.

Carolyn Cooper is professor of literary and cultural studies at the University of the West Indies, Mona. Send feedback to: karokupa@gmail.com or columns@gleanerjm.com.

(girl)
Kartel, yuh kno weh mi love bout you?
wen sum oda dj ah dis di woman dem,
u a sing bout love and dem ting deh..
(Kartel):- den nuh love di bible talk bout? doh?
ah woa..

Yuh box har? No massa, ah naay me
Yuh tump har? No massa, ah naay me
Yuh kick har? No massa, ah naay me..
weh di gyal dem seh?
Kartel ah jus luv, ah jus luv yuh give gyal(rep 4x)

Verse1:
Whine fi mi baby.. jah kno mi love yuh so much.
tek yuh time we nuh innuh no rush
And if yuh tel me look but d-d-d-dont touch
Mi put mi hand dem pon mi side.
shorty fling aftaa mi wid a knife, shi mi hug up
she seh me feel sweet like a donut
Sophia see a text an seh she a guh strangle me
next, so what? ah nuh nuttin dat
...Oh

weh di gyal dem seh?

Verse2:
Well arite, Fat woman ah mi tedy bear ya
wen mi see maawga gyal, mi seh 'ku da dolly ya'
mi love blak gyal an mi love white gyal,
all gyal weh dead like Aaliyah.
mi naa box dung ah gyal,
all wen she a news carrier.
hmm.. todeh fi yuh but ah fi mi tomoro (oh)
ah pere love inna da slim body yah
di gyal dem, see addi di daddy ya.. ah woa

weh di gyal dem seh?

VYBZ KARTEL-REALIZE(lyrics)

March 3, 2010
Started By cescojam0 Comments
(intro)
Dynasty
di system a hijack we

dem waan
ghetto,ghetto youth
dem nuh waan wi survive

but mi memba when mi mamma say

neva stop try

memba when mi mamma say

the limit is the skyy

(chorus)
realize ghetto child
one day we have to make it
all yuh see dem a fight
the world is above us fi take it
nuff time we gone wi bed at night
hungry and so frustrated
dem waan mi fi give up the fight

(verse 1)
da world yah no level
rich people happy while the poor miserable
but you fi know which part you a choose
one road fi jehovia one road fi the devil
mi fadda work 24/7
fi pay off di mortgage it coulda run fast
but mi faster again mi granny money and tell har dont worry bout hurt him a bring all go heaven
dont believe

(chorus)
realize ghetto child
all yuh see dem a fight
hungry and so frustrated

(verse 2)
achieve success
as a ghetto youth you fi aim fi di best
society nuh like youth wey a teach
ghetto youth fi be wise dem will put you to rest
dem done Martin Luther dem done Malcom X
di poor ??? fifty wise up di US
so black liberation need a slow process
but selassie I philosophy mi a process
did believe

(chorus)
realize ghetto child
all yuh see dem a fight
hungry and so frustrated

repeat verse 1

chorus

LADEN-GUIDE ME(lyrics)

March 3, 2010
(intro)
young vibez
what's up with some guys
ladennn
tell dem a psalms a day shall keep the pagans away
and we nuh care weh haters a say
wooyyyy

(chorus)
God a him a guide mi
and him travel beside mi
tell di pagans dem seh fi avoid wi
what's dem a pree dem a eyes wi
a try fi fight wi
but we still blessed by di almighty

(verse 1)
god a him a guide and protect we
nuh di devil him cyan possess we
dem see mi a go through and all block traffick
but mi travel with mi bible inna mi bank pocket
what's from Cassia Park ??
see mi fren all a rise and cannot stop it
haters only stay pon one topic
but dem nuh like she dem nuh like me

(chorus)
God a him a guide mi
and him travel beside mi
a try fi fight wi

(verse 2)
see mi a rise if mi glad fi dat
how you fi a pree fi come rob mi stash dem
waan mi turn fi comestop mi back
but jah protect and guide mi pon di mop
they full of enemies
they full on the streets
cause haters a round there
dem a look food fi eat  ooyyy

(chorus)
God a him a guide mi
and him travel beside mi
a try fi fight wi

J.E.P. some pop down inna life and waan play wi
now we a rise to di top
tell dem a psalms a day shall keep the pagans away
and we nuh care weh haters a say
wooyyyy

chorus

Popcaan - Dem Sell We Out (lyrics)

March 2, 2010
Started By dj mj6 Comments

Yaayy, A popcaan,

Nuh care who want leave empire,

Gaza forever,

Big up Jah Vinchi mi bredda, Addi mi father,

Yo Russian, Tun up mi voice,

Notnice some bwoy change like the weather,

The bwoy dem sell we out,

Wah dem dweet for, A coulda chicken or pizza,

Tell me, Why you do we that Peter,

You never tough like Lisa,

Dem sell we out, yeah ayyyy,

Dem dweet sah, uh,

Wah mek you do we that Peter,

Use mi, father fi get Visa

Yeh, The likkle fool never real to the thing,

Deep inna him heart him bad mind the king,

A watch the man rose gold chain and ring,

And a dat gi him power a di song weh him sing,

Me see it say you bad mind from you born,

You nuh rate Jah Vinci, You nuh rate Shawn Storm,

Vex true the general sign Popcorn,

Mi cant believe the good wheat turn inna corn,

Dem sell we out,

You never tough like Lisa,

Dem sell we out yeah ayyyy,

Dem dweet sah, uh,

Use mi, father fi get Visa

Mi done tell you bout fake friend,

Him a one a dem,

Look how, Vybz kartel did honor them,

Ungrateful people a go sorry when,

Every youth a get rich and you broke again,

Jamaica mi born mi nah sell it out,

All when every country a bun it out,

Empire way, yeh no other route,

Gaza Mi say (gaza mi say, say)

The bwoy dem sell we out,

You never tough like Lisa

Dem sell we out yeah ayyyy,

Dem dweet sah, uh,

Use mi, father fi get Visa,

Outro:

Yo Russian,

A popcaan,

Nuh care who want leave Empire,

Gaza forever,

Big up, Jah Vinchi mi bredda,

Addi mi father,

Notnice some bwoy change like the weather (the weather)

Suhverto-  splash away
Aidonia - JOP me say
Aidonia
tell dem me bad anywhere but uptown ah my own
rifle ah clap eagle ah fly down
the devil him ah run from pebble inna gun
slap it inna face boy bury inna ground.
Suhverto -
twelve lane ,Spanish town chop out your head
clap out the lead , face shot out you dead
war cut and fly thru brain, dem can't tek me ends
me nuh shoot in range.

Aidonia-

rifle bust, rapid inna face, mack 11 grains,slap inna your ears
trigger press gun inna me hand not inna me waist
when me aim me nuh shoot if you not inna me range..
Suhverto-
You nuh see say ah dead man dem
me march with the K and the A1 dem
anywhere we see dem we step pon dem
dem ah bawl when bullet ah rain pon dem we siick

Suhverto-
when big matic shub out ,boy head bust off ah body and cant come back
the boy dem ah run fi retreat and ah call up cops
but me wi give the law gunshot
Aidonia- cah when we squeeze
Suhverto- one must drop
Aidonia- brain drop ah the street
Suhverto- when the tarrus clap
Aidonia- boy dead with ease
Suhverto- body gone dove-cot
roscoe we ah breeze the warhead cl**tch-back
Aidonia-
we nuh shoot up fence and gi wall gunshot
clap it up inna dem head and mek dem fall down drop
mi nuh forward chat , mi nuh war with chat
the warhead clap, your hard head forrid crack
now the war get hot, now me wanted hot
fi the head me shell out inna the starleg pot
one askell shot mek you start swell fat
none ah me and me friend dem nah dead back

Aidonia-
Suhverto-

Suhverto-
chest shot the best shot , heart to him chin
rifle bind fly thru him skin, walk up close range pon the p**sy
everytime the trigger pull him spin
people dead when we doing things
the millenium tour, 40 calibur hammer clap ruin
ah nuh screwing thing, what a cruel sin
face shot dem cant make out who is him
copper blue him skin
Aidonia-
me squeezing the strap till it feeling hot
head buss doctor cant make the bleeding stop
boy breathing stop like a leaf him drop
him stiff like you poison a feeding cat
head ah spin like fan inna the ceiling top
one rifle shot mek inna three piece him drop
head buss with three big shot
now dem vex how the peace did stop

Aidonia-
Suhverto-

Lord evil
Suhverto
JOP, Siiiiiick
yow steven,ah the boss
yow big ship, Jamaica ah our place.
nah laugh with the road
JOP, Size10 say none smile
yo Deablo,Sho-kryme, rise up the thomson,YUZIMI?
crime image, siick

FLEXX-I'VE GOT THE POWER(lyrics)

February 28, 2010
(intro)
yuh zeet yuh zeet
chimney records
for the girls dem once more
Hizzle,Jordan,we a di gal dem score,fi sure
yuh zeen
yo ay Chase Cross every route we tour di gal dem waan come knock off hotel door
yuh zeet heyy

(chorus)
I've got the power
fi lock down yuh gal more dan fi three hour
I've got the power
di gal dem seh mi sweet mi no sour
I've got the power
gal neva  come down like when rain a shower
I've got the power
the power the power

(verse 1)
Hizzle a dat di style she love how mi displate
yuh zeet yuh zeet yuh zeet seh she like when mi sit
gal run di fat bwoy cah yuh cyan take di weight
and pass mi di key fi di ???
mi cyan wait
fi have mi personal date
mek love to you cause your boyfriends is abate
cyan find no more excuse fi come in late
and this all because we need fi 3 hours straight

(chorus)
I've got the power
gal neva  come down like when rain a shower
I've got the power
the power the power

(verse 2)
Hizzle  dat di style she love mi discova
mi and your girl a work fi about 3 hour
when mi drink up mi roots fi sustain di powa
you a cut bread ???
neva wuk yuh gal good so she find di lu hole
neva stuff it up so she come find a new pole
flex di gal run come gi dem ??
weh teeny wid bityy come like a screw hole

(chorus)
I've got the power
gal neva a come down like when rain a shower
I've got the power
the power the power

ALBOROSIE-GARRISON(lyrics)

February 28, 2010
(intro)
boom boom
garrison
always inna my heart
alborosie deh yah
kingston jamaica blaze up di fiyah
well then yo yoo yoooo well

(chorus)
(inna di garrison)
I met true love for the first time
(inna di garrison)
my pretty empress play with my mind
(inna di garrison)
mi fadda rests his feets at night
di garrison neva sleep and seet a put up di fight

(verse 1)
garrison people,dem full a vibe and full of heart
selassie come from Waterhouse where reggae music start
I'm just a street child rollin inna first class
and I will neva let my people dung and always do my part

(we dont play,we dont pla-a-a-y)
they dont play inna di ghetto
dem nuh ramp inna di ghetto

(chorus)
(inna di garrison)
di 9 a terrorize my brother
(inna di garrison)
di gun a push wey me and others
(inna di garrison)
police a ramp people struggle
garrison mi seh a nuh pretty novel

(verse 2)
hear di tall up tall up and spit fyah inna kirk
??? a mi place so nuh bwoy cyan diss di turf
Seaview and dung a Jungle whola di thugs dem a wear a shirt
and anodda souljah a gone dung inna di earth boom

check di odda
dont diss di odda
dont trick di odda
respect di odda
check di odda
dont diss di odda
dont trick di odda
respect di odda

(chorus)
(inna di garrison)
I met true love for the first time
(inna di garrison)
my pretty empress play with my mind
(inna di garrison)
mi fadda rests his feets at night
di garrison neva sleep and seet a put up di fight yo

T'NEZ-INFORMA(lyrics)

January 15, 2010
Started By cescojam1 Comments
(intro)
see dem fi know seh a t-nezzz
a wah do dem f****
one bagga a chattin bout dem spray air 'em  in town
di bwoy dem carry news like a dem Field Ellington

(chorus)
dem a informa
carry news but they cant go pon di corner
now di dawg dem bun him up like marijuana
now him a run and him a bawl fi him mamma
fi him mamma

(verse 1)
carry news like TVJ when a seven o'clock
pon him headz now a bare shot payable a drop
see dey now a cold *lo** murderin
di thugs mek a drive through like burga king
di bwoy,dem a seet a come
now him rope up inna sheet a grow
see di thugs dem try make a run but him couldnt reach
fi di piece a gun
him modda see di body wey har belly and a bawl
when she see har son *lo** how is flash out pon di wall

(chorus)
dem a informa
fi him mamma

(verse 2)
a nuh comedy a here war drama
real gangsta nuh like informa
carry news and you  know you are a di trama
di thugs dem nah hit fi rise di bomma
cah see you when you siddung pon di mounty name
di bwoy carry news gone pon di lane
di thugs dem buck him up pon di main
and bruk him up like  droption ??
mista ?? to talk bout everyting him heard
a through him chat too much him like a fly weh like a bird

(chorus)

dem a informa
fi him mamma

T'NEZ-TURN MI LIFE AROUND(lyrics)

January 22, 2010
Started By cescojam1 Comments
(intro)
now a mi youth dem born like this
this year mi waan fi rich
yeahhhhh
see dem fi know seh a t-nezzzz
chimeny recooooooooooooooooooooooooordssss
ah this year mi waan
this year mi a go

(chorus)
turn mi life around
I'm turn mi life around
mi a turn my life aroundd
I'm turn my(mi a turn mi life around)
mi a turn mi life around(turn mi life around)
I'm turn mi life around(turn mi life around)
I'm turn (mi a turn mi life around)

(verse 1)
so mi a put chimney work fi go get di paper
a hustle fi di house with di elevator
so mi kiss mi madda and see mummy later
and mi tell har everyday seh mi she fi pray fah
yeah now mi gone pon di grind
trailer load a money just gone pon mi mind
a bagga a check dung a di bank haffi sign
mi nuh squander mi time
that's why mi a

(chorus)
turn mi life around
I'm turn mi life around

(verse 2)
you see mi,a new life mi seh
a mi seh mi see a new light today
so mi nah siddung and hope nuh mire
di mount a see weh mi sing all mi true go ??
mi nah fi saw nuh gun
sunny day mi see mi waan overcome
so mi a work till mi foot and mi shoulder a bun
and I believe inna jehovia sun

(chorus)
turn mi life around
I'm turn mi life around

(verse 3)
seh the weather time moody mek mi mind into twine
mi waan di milk and honey so mi fightin fi mine
mi nuh fi think hard when mi writing my rhymes
just a talk bout di things mi woulda like in my life
you see mi waan my house fi be a two stories
a when mi seh mi and money is a true story
yeah a di world  mi waan fi ??
nuff a dem dutty heart a dem awfullyy

(chorus)
turn mi life around
I'm turn mi life around
(Intro - Demarco, Aidonia & Elephant Man)

nuh laugh
Demarco
di di, lord evil
Star Kutt
bad people deh yah move, move, move, move, move, move
shell it, shell it, shell it, shell it
fi mi real niggaz
warn dem

(Chorus - Demarco)

a mi seh real recognize real
when you're enterin' di battlefield, battlefield
some hold di faith, mi seh some squeal
when you're enterin' di battlefield
we don't trust di 5-0, no
we don't trust di 5-0, yaa

(Verse 1 - Aidonia)

badman whe nuh like 5-0, seh nah nah, nah nah
we nuh par with chattymouth pon informer corner
mi c**k it, an' crack it, an' buss it 'till di Llama warmer
nuh mek dem lock me up fi run unda no warder order (no time)
mi nuh trust yuh boy, weh call di sarge yuh father
chattymouth mek police waan charge Demarco
dem seh a yuh gi' Marvalley di banana on yah
an' di big momma bomma, mek bare piranha on yah
dem know all di saga, bad people cause disaster
dem gwaan lie down pon di back in a coffin an' nuh talk to pastor
lord, me lef' dem look placka placka
sick stomach, not even a mongrel dog run after
dat stop chat, talk a talka
cau' mi nuh trust shadow after dark, my brother
5-0 waan chop yuh up, like a shark attack yah
so we nuh nuh trust dem, Marco nuh trust dem

(Chorus - Demarco)

(verse 2 - Elephant Man)

ask dem wha'happen
nuh dem did seh dem a chop like sword weh sharpen
dem get soften
start plea dem case like Antonette Harten(?)
we nuh run down joke with 5-0 after we nuh Lawrence Martin
come a tell we 'bout banana clip an' they even have a plantin'
yuh waan we get mad, try nuh diss mi mother
change yuh name to Pitt like Brad if yuh diss we brother
moan as we gather, diss Demarco an' Ai di di da da
get yuh act together, war or peace, which one yuh...
then a wha, wha
who could a tek mister chattymouth
talk 'bout, 'bout
him have it an' him wi pop it out
call mi name inna yuh mouth, mi have som'n fi wash it out
it nuh tek mi nuthin' fi sen' J.O.P. go mash him out

(Chorus - Demarco)

VYBZ KARTEL-MARIE(lyrics)

December 27, 2009
Started By cescojam3 Comments
Danger Bust dis a third world Yo pimpin Write dung dees words Mi a build a love song fi di herbs Ready Russian Ready When yuh gone way mi miss ya Yuh role wit the flame wit the rizzlaWhen mi turn yuh and twist yaMi get a different state a mind The law say fi diss ya Policeman a search mi dem miss ya Betta them carry mi go live inna jailif lovin yuh is a crime Mi love it when yuh role up Yuh look good in the rizzla when u fold up Mi prefer yuh when yuh cure up Cuz when yuh fresh yuh burn mi chest Now Look how far we come from Like Metromedia like Stone Love The day when yuh see mi touch the white ladya di day mi lay to rest Have a listen Marie mi nah let har go Dem haffi lock mi up fi sheand throw away di key She a mi marijuana na na na na nah Marie e yuh are fi mi -iMi nah care who disagree Cah She a mi marijuana na na na na nahAnywhere the dj go Coulda Trinidad coulda Tobago Mi haffi see yuh when mi wake up See yuh at bedtime Yuh jus a run though mi brain soYuh vybz up di *lo** in mi veins so Ya Soloman grave mek yuh famous Dat mean yuh blessing is so devine Jah kno seh Mi love it when yuh role up Yuh look good in the rizzla when u fold up Mi prefer yuh when yuh cure up Cuz when yuh fresh yuh burn mi chest Now Look how far we come from Like Metromedia like Stone Love The day when yuh see mi touch the white ladya di day mi lay to rest Have a listen Marie mi nah let har go Dem haffi lock mi up fi she and throw away di key She a mi marijuana na na na na nah Marie e yuh are fi mi -iMi nah care who disagree Cah She a mi marijuana na na na na nahWeed love song Who love weed like mi Gaza mi seh

MI WAKE UP AND SEE 3 WHITEBOARD MESSAGES WAPPEM TO DA YUTE YAH
MADD POULTRY, PSYCHO BIRD, CRAZY CHICKEN OR MR.SCOOPA

YUH DIFFERENT, YAAH GOOD YUTE,MI NUH WRITE PPL THESE THINGS, BUT U WORTH ONE
I GUESS WE CUDDA DRINK TWO GUINNESS OR HIENEKIN AND LISTEN GAZA PON YUH EARTH STRONG

THEY SAY U SHUDNT WRITE A MAN POEM, THE WHOLE THOUGHT IS LUU IF U ASK
HOW SHOULD I BEGIN HMMM, THE WHOLE THING BECOMES A CRAZY TASK

WELL GWAAN DO YUH THING YUTE, EVEN THO WE CYAAH GET ALONG PON THE SITE
PPL DEM SEH YAAH IDIOT, BUT I GUESS DEM NUH SEE SEH U BRIGHT

AND WHILE I FIGURE OUT WHATS NEXT LINE TO WRITE, IM AT THE NINTH ONE
GRAB A BIG HEAD SPLIFF MEK WI LIGHT ONE, CHASE PEPSI WID SOME WHITE RUM

PPL SEH U FOOL, BUT DEM FEAR WEH DEM NUH UNDERSTAND, DEM HATE WHATS FOOLISH
IS LIKE DEM A TUN WAITER, DEM A SERVE BADMIND PON A TRAY LIKE TWO DISH

IF I SAID HAPPY BIRTHDAY JUST SO, THE POEM JUST A GO TOO CHEAP LIKE U GIVING CASH
DEM HAVE A GRUDGEFUL COLD, U MEK BADMIND NOSE A RUN LIKE VADO IN A STINGING CLASH

WAIT DEH. DIS POEM A NUH POST CYAAD SITTIN, BUT WAIT ME REACH THE 15TH STANZA,WAIT SAH
SCOOPA HAPPY EARTHSTRONG MI DOOPS, IM A ABOUT TO CUT LIKE A GILLETTE RAZOR

CE'CILE-ANYTHING(lyrics)

January 22, 2010
Started By cescojam2 Comments

Boy,

I'll do anything as

long as I've got you,

na na na na, yeah.

Anything, anything.

Verse 1

Boy, I've got to tell you this,